תכירו את ענבל בועז, נשואה לכפיר ואמא לרעות ועברי, חברת מועצה בסיעת יבנה במרכז, סיעת ראש העיר רועי גבאי. בועז גדלה ביבנה ומכירה אותה מילדות, כשבין היתר נחשבת לפעילה חברתית בעיר, והקימה מספר מיזמים ואירועים קהילתיים שיתופיים.
כחברת מועצת העיר בתפקידה היא יו"ר ועדת מלגות, וחברה בוועדות הכספים, החינוך, קידום מעמד הילד, מיגור האלימות ונגע הסמים, השמות וממונה על תחום החברה והנוער. כמו כן, חברה בתת הועדה לאיכות הסביבה ושותפה למאבק בזיהום האוויר.
יש לך תפקידים מגוונים, מה מבחינתך החשוב ביותר?
"כל התפקידים מתנקזים מבחינתי לדבר אחד – חווית הבדידות שכיחה במיוחד בקרב צעירים מתחת לגיל 25 ובוגרים מעל גיל 65. באופן מובהק – לבדידות ולמבודדות חברתית השפעה מזיקה על הבריאות ועל איכות החיים ואילו לתמיכה חברתית וקהילתיות השפעה מגינה חד משמעית. אז אם אני צריכה לבחור מטרה אחת – זו בניית רשת הקהילות בעיר".
איך את פועלת לבנית הקהילתיות?
"בחודשים האחרונים אני צוללת לעומק ומכירה את הצרכים של הקהילות בעיר, כמו גם את המענים והפערים הקיימים: למשל, האזרחים הוותיקים, קהילת יוצאי אתיופיה, הקהילה הלהטב"ית, הצעירים/ות, המשפחות המיוחדות – הילדים והנוער עם המוגבלות וקהילת הנוער. בחלק מהמישורים כבר התחלתי לפעול, נפגשתי עם תושבים והתחלנו לאתר מענים עתידיים ובחלקם עדיין בתהליך מיפוי בצרכים".
בועז הוסיפה: "לאחר המלחמה פנתה אליי תושבת שאין לה צורך להיות מוכרת ברווחה, אך היא מתגוררת לבד. היא הביעה אכזבה מכך שלא התקשרו לשאול לשלומה. ככל שעבר הזמן נדהמתי לגלות שלאף רשות אין תיעוד של התושבים שמתגוררים בגפם אם הם אינם מוכרים ברווחה. לכן באחת הישיבות הראשונות העליתי הצעה לסדר בנושא בניית רשת תמיכה ייעודית בתושבים ובתושבות אשר מתגוררים בגפם ולשמחתי היא התקבלה ברוב קולות".
הזכרת את קהילת הנוער. למה הכוונה?
"אחד התפקידים אליו מינה אותי ראש העיר הוא הקמת ועדה מייעצת לראש העיר בעניין הנוער. בנושא הנוער אתגרים רבים: מעבר לתעסוקה שהעיר תקים, חשוב השילוב של כל נער ונערה בפעילות א-פורמלית: התנדבות, תנועות נוער, חוגים, שיפור הרווחה האישית, מניעת שימוש בסמים, מניעת חרמות, הכנה לצה"ל וגיוס גבוה, קבלת תעודת בגרות , מצויינות – לאו דווקא בלימודים אלא בספורט/ מחול/ מוזיקה / אמנות וכיוצא בזה. אני נפגשת עם הנוער, עם מחלקות החינוך, הנוער, הרווחה, הרשת למרכזים קהילתיים, ואפילו מחלקת האירועים".
את יושבת ראש ועדת המלגות, מה המשמעות?
"החיבור לוועדת המלגות יקר לי וחשוב. יש כאן לא מעט דור ראשון להשכלה גבוהה בעיר ואני שמחה להיות חלק מעודד ותומך מטעם העיר. זו היתה שנה מאתגרת מאד מבחינה אקדמית, ואני גאה להיות יושבת ראש ועדת המלגות של העיר יבנה ולהעניק מלגות גם לחיילי המילואים. בערים אחרות נדרשו חיילי המילואים לשעות התנדבות בקהילה, בעוד כאן הנחה ראש העיר כי די בשרות המילואים הפעיל. השכלה מעודדת אזרחות פעילה ומעורבות חברתית. כקהילה משכילה אנחנו סבלניים יותר, פתוחים לשינויים ולחדשנות, וכך אנחנו מתמודדים טוב יותר עם אתגרים ומשברים – דבר שהוכיח עצמו היטב השנה. ולכן, מבחינתנו, תפקיד ועדת המלגות היא לוודא שהמלגות מגוונות, פונות לכל האוכלוסייה, ומאפשרות לכמה שיותר סטודנטים וסטודנטיות להשתתף ולקבל תמיכה. כמו כן, חשוב שכמה שיותר תושבים וקהילות ביבנה יוכלו להיתרם מההתנדבות הסטודנטיאלית".
המלגות נוגעות בעיקר בפלח הגיל של צעירים?
"המלגות כוללות תמיכה בהשכלה גבוהה אך גם ספורטאים מצטיינים. אם כבר הזכרת את הצעירים, אני גאה להיות שותפה בפעילה בתכנית אסטרטגית לצעירי העיר יבנה שמובילה אביטל אמיגה, מנהלת תחום הצעירים בעיר. נעשה סקר, ענו מעל 1000 צעירים, וכעת לאור הממצאים שלו נבחרו מס תחומי התערבות קריטיים. אני מאושרת ושמחה להיות בעלת יכולת השפעה בתחומים החברתיים ולקדם את העיר יבנה שאני כל כך אוהבת".
נציין כי במקצועה ענבל הינה סמנכ"ל החטיבה החברתית בארגון לשיקום בקהילה של ילדים נוער ובוגרים עם מוגבלות. מנהלת מעל 140 עובדים ועובדות, ב-45 מרכזי פנאי וחברה בכל הארץ. במהלך השנים הקימה עשרות מסגרות שיקום חברתיות בפריסה ארצית, מרמת הגולן ועד הנגב, ברשויות השונות.
ענבל שותפה מובילה בבניית מודל SAME לשילוב נשים עם מוגבלות בפנאי בקהילה – מודל שזכה בפרסים מקומיים וגם בינלאומיים באו"ם ובאיחוד האירופאי.
לענבל ניסיון בעבודה עם ילדים, נוער, נוער בסיכוי, צעירים, ואוכלוסיית הגיל השלישי והיא מנחה בהתנדבות ברחבי הארץ מפגשים לפיתוח אישי פעילה בקהילת שחרית למנהיגות חברתית. כמו כן, מוזיקאית ומנגנת על חליל צד.