חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בקרוב? מדינה מעופפת? ברצינות?

הזוי? ישראל נערכת לניסויים במכוניות מעופפות ב-2023 [] עוקפים את הפקקים מהאוויר: המדינה תתמוך בחברות ישראליות בניסויי רחפנים להטסת מטענים של 15 ק"ג ומעלה למרחק עשרות קילומטרים - וגם... להטסת נוסעים!!!

מיזם ניסויי הרחפנים הלאומי המתנהל מזה למעלה משנה עולה שלב: רשות החדשנות ומשרד התחבורה מציעות לחברות ישראליות סבסוד לפיתוח ולניסוי "מכוניות מעופפות" – רחפנים שיוכלו להטיס נוסעים, ולרחפני מטען כבדים, שיוכלו להטיס מטענים במשקל 15 ק"ג ומעלה למרחק עשרות קילומטרים, במהירות של 110 קמ"ש.

כך מפרסם העיתונאי אודי עציון באתר 'כלכליסט', המדווח אודות 'קול קורא' שפירסמה השבוע רשות החדשנות, לשלב השני במיזם הרחפנים הלאומי – נעמ"ה.

לפי הפרסום, הניסויים מתוכננים ל-2023 ול-2024, ויהיו פתוחים גם לחברות זרות, אם כי אלו יוכלו להגיע על- מנת להדגים את היכולות שלהן בתנאי שימצאו שותף מקומי, אך לא יקבלו סבסוד ממשלתי.

הפרויקט, המתנהל בשיתוף פעולה של רשות התעופה האזרחית (רת"א), מינהלת תחבורה חכמה במשרד התחבורה ו'נתיבי איילון', מיועד לקדם הפעלה מסחרית של כלי טייס מאויישים ובלתי-מאויישים, כדי ליצור "כבישים אוויריים", ולהעביר לרחפנים פעילות משלוחים שכיום מבוצעת ברכב, ומגבירה את העומס בכבישים.

בישראל כבר פעילות מספר חברות בקטגוריית ה-eVTOL, תחום שאליו נכנסות גם חברות ענק כמו 'בואינג' ו'איירבאס' ומכסה מגוון רחב של כלים חשמליים הממריאים ונוחתים אנכית, חלקם קרובים יותר בתכנון שלהם למכוניות מעופפות, ואחרות לרחפנים או למטוסים. בין החברות נמצאות AIR מפרדס חנה ו-PENTAXI מנתניה.

הניסויים אמורים להכין את הגופים השונים בתחום, כולל חיל האוויר ורת"א, לנהל טיסות של כלים כאלה בשמי הארץ, להיות מסוגלים להבדיל בינם לבין רחפנים עוינים, ולאפשר הקמה של מערך פיקוח וניהול טיסות אוטומטי ככל האפשר, עם צורך מינימלי במעורבות פקחי טיסה אנושיים רק במקרי חירום.

מיזם נעמ"הניידות עירונית בממד האווירי

עוסק בהקמת רשת נתיבים ארצית לתנועת רחפנים שתוכל לשנע כל מטען, בתנאי שהוא מספיק קטן וקל משקל, מכל מקום לכל מקום ובכל זמן.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקופית קודמת
שקופית הבאה
דילוג לתוכן