אין דברים כאלה

הכירו את יקטרינה רבינוביץ, אחות במכבי שירותי בריאות כבר 6 שנים, עובדת בימי שגרה כיועצת הנקה בטיפת חלב ביבנה, ובעלת וותק של 20 שנה בתחום. עם התפרצות נגיף הקורונה, הוסבה יקטרינה לעבוד במוקד ייעוץ טלפוני למטופלים שמכבי הקימה לשם כך, וסייעה מרחוק לחולי קורונה מאומתים. סיפור אחד במשך כל התקופה הזו היה מרגש במיוחד – כאשר אב חירש ובנו התינוק בן השמונה חודשים זוהו כחיוביים בבדיקות הקורונה ואותם ליוותה יקטרינה באופן רצוף.

"המוקד הטלפוני לרפואה מרחוק מאפשר לנו לשמור על קשר רציף יומיומי עם המטופל לצורך מעקב אחרי החולים" מספרת יקטרינה. "עבור כבדי שמיעה, שיחת טלפון אינה מהווה פתרון אופטימלי ומדובר במעקב שאינו סובל דיחוי. בגלל ההקמה המהירה של המוקד, לא היה ניתן לנהל שיחת וידאו עם אדם שיוכל לתרגם לשפת הסימנים, אז התכתבתי עם המבוטח באמצעות הודעות ווטסאפ וביצעתי לו את הבדיקות הנדרשות, אומדן מדדים וכל מה שנחוץ למעקב".

[pic_7646]

יקטרינה היתה זמינה עבורו במשך 24/7 כשבמקביל היא גייסה רופאה שהסכימה להיות זמינה עבורו גם כן 24/7 במקרה שיצטרכו לתת מענה דחוף. "במשך 18 ימים התכתבנו. הוא שיתף אותי בחששות שלו, בסערה הרגשית בזמן ההמתנה לתוצאות הבדיקות החוזרות, ואף שיתף ברגעי תסכול או שמחה. פתחנו נושאים לדיון בדיוק כמו עם כל מטופל אחר בשיחת טלפון". מאחר ואני דוברת רוסית וכן גם אשתו של המטופל, שוחחתי איתה בשפה בה היא מבינה ומרגישה בנוח, בכדי שתהיה שותפה גם כן לטיפול ולתהליך".

מאחר ואדם כבד שמיעה לא יכול לקבל תשובות מיידיות מארגון נוסף שמעורב בטיפולו כמו משרד הבריאות/מד"א, יקטרינה ביצעה את השיחות האלו במקומו והרגישה ממש שהיא בנעליים שלו.

קרן שכטר אזולאי, ראש מחוז הדרום במכבי שירותי בריאות: "אצלנו במכבי נמנים אלפי אחים ואחיות שמטפלים במעל לשני מיליון מבוטחים בישראל, עבורם כל אחד הוא עולם ומלואו. אני מאמינה שאין תחליף לקשר אנושי רציף ששומר על המטופל ועל הזכויות הבסיסיות שלו. אנו במחוז הדרום ממשיכים לשמור על קשר עם המטופלים שלנו אשר זקוקים מעת לעת לסיוע, ולשם כך עומדים האחים והאחיות המסורים שלנו אשר נותנים להם שירות מכל הלב".

צילום: מכבי שירותי בריאות

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן