"מישהו יחזיר לי כסף יותר ממה שהפסדתי?"

 

אסור, שמנהל עסק ביבנה הנקרא secuest–חברה לייעוץ אבטחת מידע, הוא אחד מאותם בעלי עסקים שספג הוצאות כבדות בעקבות משבר הקורונה, שאילץ אותו לצאת לשטח כרכז שטח ארצי של שולמן, ולאגד את בעלי העסקים ביבנה. "פתחתי את העסק באוקטובר 2019. בתחילת המשבר העסק שלי ירד ב-90% בתפוקה שלו. כששמעתי על המיזם 'אני שולמן', ישר חברתי אליהם ולקחתי את יבנה כפרויקט, ובין היתר מנהל את דפי הפייסבוק".

בשבוע האחרון, ההפגנה עלתה שלב, לאחר שאלפי עצמאים הפגינו בכיכר רבין, במחאה על הסיוע החלקי שהמדינה מעניקה להם כנגד משבר הקורונה. חלקם נשאו שלטים עליהם נכתב "תנו אוויר לעצמאים", "הניתוח הצליח, העסק מת", ו"המאמצים שלכם הורגים אותנו". אסור, שנכח אף הוא, תיאר שני כיוונים של שולמן. "אחת היא פנימית–עסקים לטובת עסקים. והפעילות השנייה, מול הרשויות המקומיות  והארציות. בין היתר התחלנו פעילות עם הרשות המקומית ביבנה, ביחד עם דורון מלכה מחזיק תיק העסקים ביבנה. יישרנו קווים, איך אנו רוצים לעבוד, ואחד הדגשים זה נושא ארנונה לעסקים. הגשנו לחיים ביבס בערך כ-200 סעיפים שאת כולם הוא אישר. למעשה, ברגע שהתחילה המגפה, הפעילות יותר משמעותית ובעצם הבנו שיש אוזלת יד כלפינו". לדבריו, עסקים רבים אינם יחזרו כלל לעבוד. "יש עסקים שלא יפתחו כנראה. אולמות אירועים, הספורט והתיירות. וגם אין דרך לחזור כי הם יהיו אחרונים, כך שהבנו את הצרה. בעקבות כך, איגדנו מתחתינו את הגופים הקטנים (איגוד הספורט, איגוד המוניות), שהיו שותפים פעילים בהפגנות ולהפוך למעצמה גדולה".

[pic_7630]

ניתן להחשיב את ההפגנה כמוצלחת?

"אני יכול לומר שכן הגיעו אלפים, הראו נוכחות וידעו לשמור על הכללים. אני עדיין לא יודע מה ההשלכות של ההפגנה, את זה נראה בהמשך. אני כן יכול לומר שזו הייתה הפגנה עדינה מדי. אנחנו נפעל בכל הכח כדי לקבל את מה שמגיע לנו. היחס הזה לא יכול להמשך יותר מדי זמן".

האם יש פעילויות נוספות שאתם מתכננים?

"במהלך הימים האחרונים אנחנו נמצאים בשיחות מהבוקר עד הלילה עם השרים הרלוונטיים ואנשי מפתח בכנסת כדי להגיע לתוצאות. יש עוד פעילויות רבות שאנו מתכננים, אנחנו מנסים להגיע אליה בצורה נאותה וחכמה, שהגורמים מלמעלה יבינו שיש לנו אוזן קשבת, אבל שיתנו לנו מענה. אך ברגע שנבין שמה שלא מגיע בשיח יגיע דרך השטח".

קיבלת עזרה מהמדינה עד כה?

"היו 3 קריטריונים עיקריים–להיות מעל גיל 28 (אני 27), המחזור שלך צריך להיות מתחת מ- 300 אלף בשנה (מרוויח יותר). פגיעה בעבודה משנה שעברה–(העסק שלי נפתח קצת אחרי אפריל) כך שאיני זכאי בשום צורה".

"נאלצתי להוציא שני עובדים לחל"ת כבר בתחילת המגפה. אני לא מצליח להתפרנס, שומר על העסק שלא יפול בכל דרך". כך אמר נתי הגרי, בעל עסק לחליפות חתן ברחוב הרצל ברחובות שנפגע אנושות כחלק מענף החתונות והאירועים ומעמיד רבים מבין בעלי הגנים, האולמות ונותני השירותים בפני סכנה ברורה ומוחשית של פשיטת רגל.

הגרי, הצטרף לעמוד הבית של הקבוצה, "אני שולמן", שמוצף בימים האחרונים באינספור פוסטים, רשומות חדשות שכתבו בעלי עסקים המבכים על התנאים הבלתי אפשריים שמציבה המדינה למי שבסך הכול מנסה להשתכר בעצמו ולא כשכיר. התלונות הן על הבירוקרטיה הממשלתית, על תופעות כמו תשלום דחוי ב"שוטף פלוס אינסוף", ועל הרגולציה המכבידה הדורשת עוד ועוד היתרים ותנאים כדי לקבל רישיון עסק. "נכחתי בכל מחאה אפשרית מלכתחילה. לכל מקום שיש הפגנה ויש לי זמן, אני אהיה שם. צריך להלחם על כל פרט, אין מקום לעצור. אם לא יפתחו את אולמות האירועים בקרוב, אני נופל גם".

חודש מאי פותח רשמית את עונת החתונות שנמשכת בדרך כלל עד תקופת חגי תשרי בסביבות אוקטובר. ההערכות מדברות על תעשייה שמגלגלת כ-15 מיליארד שקלים בשנה. מחירה החתונה נע החל מ-120 אלף שקלים לאירוע בסיסי ומצומצם כאשר השמים הם הגבול, אולם השנה הענף צפוי להמשיך ולרשום הפסדים עצומים, ונדמה שאת הכסף מהמדינה, הגרי לא יראה בקרוב. "עדיין לא קיבלתי שום דבר. וגם אם כן? מה נקבל?, מישהו יחזיר לי כסף יותר ממה שהפסדתי?".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן