ראש העיר, צבי גוב-ארי הנחה את מינהל החינוך וצוותי בתי הספר בעיר לקיים שיחות עם תלמידים ומתן הנחיות להתמודדות עם "אתגרי הטיק טוק" המסוכנים המופצים ברשתות החברתיות
לפני מספר ימים נפצע בירושלים נער בן 15 וחצי כשהוא סובל מחבלת ראש קשה במיוחד ומפרכוסים לאחר שהוא וחבריו חיקו את אחד הסרטונים. מקור הסרטונים הוא ברשתות החברתיות ובמיוחד באפליקציה הפופולרית בקרב בני הנוער "טיק טוק" בה נראים בני נוער מפילים באמצעות רגליהם נער אחר שקופץ באוויר תוך שהוא מאבד את שיווי המשקל ונופל לאחור על ראשו. גרסאות רבות של הסרטונים, שמקורם ככל הנראה בחו"ל, הופצו בישראל וישנו חשש כי בני נוער בארץ ינסו לחקות אותם.
במכתב מטעם משרד החינוך שנשלח להורים באמצעות בתי הספר מודגש כי "הטכנולוגיה ככלל, והרשת החברתית בפרט, מתפתחות באופן מואץ וכל פיתוח או יישום מאפשר פעולות חדשות להן השלכות על התנהלות ילדינו במרחבי החיים השונים. חשוב שתשוחחו עם ילדיכם על הסכנה שקיימת בהשתתפות במשחקים מסוכנים לצורך צבירת לייקים או עידוד חברתי ואת המסר כי העברת סרטונים אסורה ומסוכנת, שכן יש למנוע את חשיפת המשחק ואת עידוד החיקוי".
במידה וילדיכם נחשפו לאתגרים מסוכנים ברשת, מומלץ לפנות ולשתף בהקשר זה את מחנכ/ת הכיתה, יועצ/ת בית הספר, מנהל/ת בית הספר ובמידת הצורך את המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת (מוקד 105) הפועל 24/7.
חשוב לציין כי על-פי הנחייתו של ראש העיר, צבי גוב-ארי, המשמש כמחזיק תיק החינוך, עוסקים במוסדות החינוך ובמסגרות החינוך המשלים בהתמודדות עם האתגר החינוכי להגנה ומודעות מפני הסכנות הקיימות במרחבי הרשת, מניעת אלימות, הגנה מפני תופעות של שיימינג ותכני אלימות להם השפעה קשה על ילדים ונוער. כחלק מתוכנית זו החלה לאחרונה העירייה, בהובלת חברת המועצה עו"ד דורית בן-מאיר ובשיתוף לשכת עורכי הדין בישראל-מחוז המרכז בקיום מפגשים בכיתות במהלכם עורכי-דין חושפים את הסכנות, החוקים, דרכי התמודדות והסיוע אליהם ניתן לפנות בשעת הצורך.