רבים האנשים שיגידו שבשביל להצליח בחיים צריך קודם כל לקום מוקדם ולהקדים את כל האחרים. בזמן שאחרים יהיו עסוקים בלהתווכח ביניהם מה מוגדר כ"מוקדם" אלכס הדר, שף בחברת קייטרינג מובילה, על הרגליים כבר בשעה 4:45. ככה זה כשאתה צריך גם לבשל וגם לאפות ובין לבין גם מתפקד כאחד מהזכיינים של חברת התיירות העולה 'טרוולאור'.
אלכס, תושב העיר יבנה נשוי באושר ואבא של אוריה ונויה, עלה לארץ לבדו בגיל 16.5 מצרפת, והחל ללמוד בישיבה תיכונית, לאחריה המשיך לשירות צבאי בחיל האוויר בתפקידי בישול וכאחראי אירועים "היו ימים שהוצאתי יותר מ3,000 מנות ביום". לאחר שירות החובה הוא המשיך לחמש שנות קבע כאחראי על הכנה והגשה של ארוחות לצוותי חיל האוויר. "מגיל מאוד קטן אני זה שהייתי ממונה על הכנת האוכל, הכריכים, חיתוך הסלטים וההגשה בבית, אז זה היה טבעי להמשיך עם זה בצבא" הוא אומר. בתפקיד הראשון שלו בסדיר שירת כקונדיטור בבסיס "במיוחד זכורים לי הבקרים בהם הייתי מגלגל 500 קרואסונים…" אבל גם את זה הוא זוכר בחיוך שכן אהבתו לאוכל ולאפייה רק התעצמה בצבא ולאחר הצבא החליט שזהו ייעודו בחיים.
לאחר שהשתחרר החל ללמוד אפייה ובישול בקורסים מקצועיים והעשיר את הידע שלו בלמידה מקצועית בבית הספר הגבוה ללימודי בישול 'תדמור' בהרצליה. לאחר מכן המשיך לעבוד ובסופו של דבר התקבל לעבודה כשף בחברת קייטרינג מוסדי מהגדולות בארץ- iss catering service''
אז מה הקשר של כל זה לחברת תיירות?
"כמו רובינו כיום, המצב הכלכלי קצת דוחק ומצאתי את עצמי לוקח עבודות נוספות כדי לעזור בכלכלת הבית אבל הדבר הצריך ממני שעות רבות והיעדרויות מה שהיה על חשבון המשפחה שלי" מסביר אלכס. בכל זאת אישה ושתי ילדות שצריך גם לפרנס אבל גם לראות מדי פעם. כך הגיע אלכס לחברת 'טרוולאור', חברת תיירות יחסית חדשה בשוק שבנויה על מודל חברתי. החברה, בעלת מודל שונה בשוק התיירות ומציעה לאנשים להיכנס כזכיינים של החברה וכך, ללא עובדים במשכורת היא יכולה לחסוך בעלויות של משרדים ומשכורות. כמו כן לא נגבית עמלה מהצרכן ולכן העלויות של הנופשים והחופשים באתר מוצעים לצרכן הסופי בכ-30% פחות מאתרים אחרים מוכרים בשוק. לאחר בירור נתונים מספריים ברורים החליט אלכס שהוא מצטרף וכך הוא שף ביום וסוכן נסיעות "חברתי" לאחר העבודה היומית.
ורק בכדי שתבינו עד כמה אלכס עובד קשה, להלן דוגמא ללו"ז יומי:
6:00 קבלת הסחורה ובדיקתה
6:30 הכנת התפריט היומי
11:00 הגשת האוכל וסיור חדר האוכל
16:00 חזרה הביתה ואיסוף המשפחה
16:30-17:00 פנייה לקוחות ופניות לעזרה מצד שותפים במיזם – כחלק מההנהגה אני גם נותן תמיכה וחונך
17:00-18:30 תפילה ושיעור יומי (לנפש ולשפיות!)
18:30-20:00 הרכבת חופשות ללקוחות לפי בקשות + דילים לפרסום
20:00-21:30 זמן משפחה כולל בישול ארוחת שף לבני הבית
ורגע לפני שכוחו אוזל והוא נרדם, אלכס מנצל זמן נוסף ללימוד חומר מקצועי, מכין תוכן שיווקי, מוציא פרסומים ועוזר לחברים אחרים במיזם.
אלכס משמש כסוכן זכיין של החברה כבר יותר משנה, "ההתפתחות היא מעבר לכספית" הוא טוען "מצאתי הכנסה נוספת וגם משפחה נוספת וכלים שעוזרים לי בעבודה ולא רק במכירות". העיקר שהאוכל עדיין ממש טעים!