
מבחינה ניהולית בית-חולים 'אברבנאל' יישאר עצמאי וינוהל כיחידה נפרדת. לצד זאת, 'איכילוב' יצוות רופאים כלליים שיקבלו מטופלים במרפאות 'אברבנאל', ללא קשר למצבם הנפשי.
בהמשך צפויים הסכמים דומים בין בתי-חולים פסיכיאטריים לבתי-חולים כלליים, במטרה לחזק את מערך בריאות הנפש. ככל הנראה, בקרוב צפוי להיחתם הסכם דומה בין בית-חולים רמב"ם בחיפה לבית-חולים 'בני ציון'.
שר הבריאות הסביר כי הרפורמה מגיעה בעקבות סיורים שערך בבתי-חולים, בהם נתקל בתשתיות שאינן הולמות כשלעיתים נמצאים עד שמונה מטופלים בחדר. "המטופלים הפסיכיאטריים צריכים לקבל את המגיע להם, אחרי הרבה שנים שהם היו האחרונים", אמר.
עם זאת יצויין כי הרפורמה בבריאות הנפש התגבשה כבר לפני למעלה מ-20 שנים, ואולם למעט המהלך הבעייתי והמורכב של העברת בריאות הנפש מאחריות המדינה לאחריות קופות החולים, לא בוצעה בה התקדמות משמעותית, וגם שלב זה הינו רצוף תקלות ומשברים עד עצם היום הזה.
לדברי השר הורוביץ המטופלים הפסיכיאטריים היו במשך שנים רבות בגדר "שקופים" בעיני מקבלי ההחלטות, וסבלו מחוסר תקצוב. הוא בירך על ההסכם וציין: "זהו הסכם היסטורי שקורה אחרי עבודה קשה של הנהלות בתי החולים. מקווה שהגישה תהיה הוליסטית ושהסטנדרט של 'איכילוב' יחול גם כאן".
פרופ' יובל מלמד, מנהל המרכז הרפואי 'אברבנאל', בירך אף הוא על הצעד, ואמר: "זה יום חשוב לכולנו. רפואת הנפש תקבל את המקום הראוי לה במרכז השיח, ואכן ראוי ונכון להציב את בתי החולים הפסיכיאטריים בשורה אחת עם בתי החולים הכלליים".