לא מצאה איומים משמעותיים. שופטת בן-יצחק | צילום: דוברות הנהלת בתי המשפט
יו"ר 'נעמ"ת', חגית פאר, פנתה למנהל בתי המשפט, השופט יגאל מרזל, בהמשך להחלטות שופטת בית משפט השלום בתל-אביב, שלומית בן-יצחק לאור מה שהגדירה: ״הצורך הבהול בהכשרות חובה לשופטים ושופטות בנושא אלימות במשפחה״.
הפנייה נעשתה בעקבות החלטה תמוהה של השופטת בן-יצחק, אשר ביטלה את החשש מפני מסוכנות של גבר כלפי גרושתו כפי שהגדירה משטרת ישראל בסוף השבוע. מתיאור המקרה עולה כי המשטרה עצרה אדם כבן 50 לאחר שאיים על גרושתו. האישה הגישה תלונה במשטרה, שמיהרה לעצור אותו. לפני שבועיים נעצר החשוד לראשונה כאשר איים על גרושתו באמצעות שליחת מסרונים מאיימים. החשוד שוחרר בתנאים מגבילים ונאסר עליו ליצור קשר עם גרושתו, אלא שהוא הפר את ההוראה, ואיים עליה שירצח אותה ואת בתם המשותפת, אם תעז להתלונן שנית במשטרה.
בהקלטת שיחת האיום אשר הושמעה לשופטת באולם בית המשפט, נשמע החשוד מאיים: "אם עוד פעם אחת מגיעה אליי משטרה, את זוכרת את האבא שרצח את האישה ליד הילדים שלה?…אני רוצח אותך… אני נשבע…עכשיו תקשיבי לי טוב… אני איבדתי את עצמי, אם אחליט לרצוח אותך אני ארצח אותך, אני לא נורמלי…".
בן-יצחק קבעה כי "עיינתי במסרים…ולא מצאתי בהם איומים משמעותיים…אשר על כן אני מורה בזה על שחרורו של החשוד בערובה ובתנאים". יש להוסיף ולציין כי תנאי מעצר הבית של השופטת היו מקלים יותר מהתנאים שביקש סנגורו של החשוד: בעוד שסנגורו ביקש לשחררו לחלופת מעצר בפיקוח שני מפקחים ביחד 24 שעות ביממה, השופטת החליטה להסתפק במעצר בית ללא כל פיקוח.
המשטרה ערערה לבית המשפט המחוזי, שם הפך השופט בני שגיא את החלטת השופטת בן-יצחק, הורה על הארכת מעצר החשוד, ומתח ביקורת נוקבת על החלטת בן-יצחק: "לא ברורה לי מסקנת השופטת בן-יצחק בדבר עוצמת האיומים…מדובר במשיב אשר בעבר איים על בת-זוג אחרת…למעשה, המשיב עצמו אומר בשיחה המוקלטת ש"משטרה לא תעזור" ואם יחליט לרצוח את המתלוננת – יעשה כן…".

במכתב ששיגרה יו"ר 'נעמ"ת', הסבירה: ״יש צורך בטיפול שורש עמוק הרבה יותר על-מנת לפתור את הבעיה. בסופו של יום החלטתה של השופטת בן-יצחק…משקפת התנהלות של מי שאינו מבין לעומקה את תופעת האלימות במשפחה. היא משקפת, כמו החלטות דומות של שופטים/ות אחרים את הצורך האקוטי ממש להנחיל למערכת המשפט את ההבנה של תופעת האלימות במשפחה, הקפה ותוצאותיה״.
פאר הוסיפה: ״ניסיון השטח הרחב של 'נעמ"ת', כמי שעוסקת בתחום האלימות במשפחה כבר למעלה משלושה עשורים, מלמד כי רק הבנה יסודית ורחבה של תופעת האלימות במשפחה יכולה למנוע החלטות אומללות שכאלה, שעלולות לעלות בחיי אדם״.