מהפכה חינוכית מרגשת מתרחשת ביבנה! בשבועות האחרונים, מורים ותלמידים בעיר נחשפים לעולם הבינה המלאכותית במסגרת סדרת הרצאות וסדנאות חדשניות שנועדו לשלב טכנולוגיות מתקדמות בהוראה.
צוותי ההוראה ביבנה לקחו חלק בסדנאות ייחודיות בהנחיית מומחי חברת "שמיר ייעוץ והדרכה", חברה מקומית הפועלת בתחום החינוך הטכנולוגי. במסגרת ההכשרה, המורים למדו כיצד להשתמש בכלי בינה מלאכותית מתקדמים שמשרד החינוך מאפשר לשלב בכיתות. מעבר ללמידה התיאורטית, הם גם קיבלו הזדמנות להתנסות בכלים החדשים ולהבין כיצד הם יכולים לסייע בשיפור ההוראה והנגשת הידע לתלמידים.
גם תלמידי כיתות ג' המשתתפים בתוכנית העירונית "חשיבה מחשובית" זכו לחוויה חינוכית יוצאת דופן. בפעילויות ייחודיות שאושרו על ידי משרד החינוך, הילדים נחשפו לעקרונות הבסיסיים של בינה מלאכותית בצורה חווייתית, מהנה ומעשירה.
סיון שער, מנהלת בית הספר הרמב"ם:"ההדרכה פתחה בפנינו עולם חדש של אפשרויות, במהלך ההשתלמות של חברת שמיר ייעוץ והדרכה, למדנו כיצד כלי בינה מלאכותית יכולים להקל על ההוראה ואף לשפר את חוויית הלמידה של התלמידים. הכלים החדשים מסייעים לנו להנגיש את החומר הלימודי לרמות שונות, ואנו כבר משלבים אותם בשיעורים שלנו".
נורית פיטוסי מנהלת בית ספר איינשטיין: ״חודש הבינה המלאכותית העניק לתלמידים את ההזדמנות להכיר את הטכנולוגיה המתקדמת של ימינו, ללמוד על יכולתיה ולהתנסות בפרויקטים יצירתיים שמשלבים בינה מלאכותית בחיי היום יום. במהלך החודש, התלמידים פיתחו מיומנויות חדשניות וחוויתיות שיסייעו להם בעתיד, בעולם שבו לבינה מלאכותית יש חלק משמעותי בחיינו.״
גלית סידי סגנית מנהלת בית ספר מרחבים: ״ההרצאה חשפה אותנו למגוון כלים ויצרה סקרנות ועניין, המורים מאוד נהנו, שאלו שאלות הופתעו לגלות עד כמה בינה מלאכותית יכולה לסייע ולעזור לנו בעבודה שלנו. ההרצאה סקרה כל כלי על יתרונותיו וכיצד ב"מ יכולה לקדם את העבודה שלנו כמורים יחד איתה.״
יוזמה זו היא חלק ממהלך רחב של אגף החינוך העירוני ומשרד החינוך, שמטרתו להכין את תלמידי העיר לעידן הטכנולוגי החדש. העיר יבנה מציבה את עצמה בחזית החדשנות החינוכית, תוך שימת דגש על הכשרת המורים בכלים המתקדמים ביותר.
שי עובדיה מנהל בית ספר כנפי אבירים: "בחודש האחרון, בבית הספר כנפי אבירים, יצאנו למסע מרתק בעולם הבינה המלאכותית וגילינו כיצד היא יכולה להפוך את הלמידה לחווייתית וחדשנית, התלמידים למדו כיצד לכתוב פורמטים לתמונות הממחישות את הפסוקים, הכינו חוברת איורים מרהיבה של יציאת מצרים, התנסו בצ'אט בוט ייחודי, נהנו ממשחקים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית והתנסו בכלי עיצוב דיגיטלי ויצירת סטיקרים מיוחדים.
חודש הבינה המלאכותית בבית ספרנו היה חוויה מעוררת השראה! שילוב הכלים החדשניים בלמידה פתח בפני התלמידים עולם חדש של יצירתיות וחשיבה טכנולוגית, ואנחנו מצפים כבר לפרויקטים הבאים!"
ד"ר גלעד שמיר, המנהל הפדגוגי בחברת "שמיר ייעוץ והדרכה" ואחד ממכתיבי המדיניות במשרד החינוך: "אנו עדים לשינוי מהותי בחינוך הישראלי, שבו הבינה המלאכותית הופכת מכלי עתידני לאמצעי יומיומי בידי מורים ותלמידים. ביבנה, מורים מגלים כיצד ניתן להקל על עבודתם תוך שיפור תהליכי ההוראה, ותלמידים רוכשים כישורים חיוניים לעתידם. מדובר לא רק בהעשרה טכנולוגית, אלא בשינוי תפיסתי משמעותי שמעצים את כל המעורבים".
יבנה מתקדמת לעידן חדש של חינוך, שבו בינה מלאכותית אינה רק נושא לימודי – אלא כלי שמעצים את יכולות ההוראה והלמידה. המהלך הזה מסמן צעד משמעותי קדימה בהכנת דור העתיד לאתגרים של המאה ה-21.