חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בחירות מוניציפליות בשפֵלה: המועצה האזורית גן-רווה בדרך לעידן חדש לאחר 32 שנים

המועצה האזורית גן-רווה, אשר התנהלה 32 שנים בשלווה יחסית תחת הנהגתו של מוני אלימלך, עומדת לשנות פניה בסוף החודש • אלימלך פורש מהמירוץ הפוליטי אבל האם יפרוש גם ממעורבות בפוליטיקה של המועצה? • על לשכת ראש המועצה מתמודדים ארבעה: משה מאיר מגאליה, שלמה שש מהיישוב אירוס - אשר הציג בבחירות 2018 הישג בולט וחריג של 45% מקולות הבוחרים - מירה בן-ארי מנטעים, ומיכל שקורי, אף היא מאירוס • מה אומרים הסקרים? • שכדאי להתכונן לסיבוב השני, כי אף מועמד לא מתקרב לניצחון בראשון

לצד המערכות הניתשות בימים אלה על ראשויות ומועצות הערים הגדולות – לקראת הבחירות המוניציפליות הקרבות והולכות – מתנהלים קרבות לא פחות גדולים על הנהגות הרשויות המקומיות הקטנות: המועצות האיזוריות והמקומיות.

באיזור השפלה מתנהל מירוץ מעניין במיוחד ביישובי המועצה האיזורית הוותיקה גן-רווה, החולשת על תשעה יישובים – קיבוץ אחד, יישוב קהילתי אחד, כפר נוער אחד, ו-6 מושבים.

אלימלך. 32 שנים

על-פי סקרים שנערכו לאחרונה, ובעיקר לפי ניתוח מדוקדק של המתרחש בזירה הפוליטית של המועצה האזורית הקטנה, ניתן להניח בסבירות גבוהה כי ככל הנראה לא תהיה הכרעה בסיבוב הראשון, כאשר כל אחד מהמועמדים והמועמדות מגיע לקו המטרה כאשר הוא שומר על ה"בייס" (בסיס הבוחרים, האלקטורט המסומן) שלו .

הישג יוצא-דופן ב-2018

ֹשַֹש. מוביל הישג

תא"ל מיל' שלמה ֹשַֹש, שהציג הישג יוצא-דופן של 45% מול מוני אלימלך בבחירות האחרונות בשנת 2018, תחת הסיסמא "ֹשַֹשִים לשינוי", מתמודד גם הפעם על בסיס אותה הבטחה לשינוי ניהולי וערכי עמוק במועצה, ושומר על גרעין התמיכה העיקרי. 

מאיר. סגן ותיק

מתמודד נוסף הוא משה מאיר – סגן ראש המועצה מזה עשר שנים, המייצג את מושב גאליה, ומציע, מן הסתם, את ניסיונו במועצה ואת היותו יליד המועצה כיתרון על פני המתחרים האחרים.

בן-ארי. מתמודדת מטעם

מירה בן-ארי יצאה למערכה כמועמדת מטעם ראש המועצה היוצא אלימלך – הפורש מהזירה לאחר 32 שנות כהונה – והיא מתבססת על גרעין התמיכה הזה, בצד תמיכה ביישוב שלה – מושב נטעים.

למירוץ הצטרפה גם מיכל שקורי מאירוס, מי שעומדת בראש החברה הא"י בישוב.

שקורי. הצטרפה

שאלת הירושה והדרך
תושבים רבים מציינים כי אלימלך הנהיג את המועצה האזורית ויישוביה ביד רמה, אולם באותה נשימה קובעים כי ניהול המועצה, במילים עדינות, לא ידע להתאים עצמו לשינויים האדירים שהתרחשו בשלושה העשורים האחרונים, והתבסס על חשש התושבים מפני ידו הארוכה של השלטון, ועל הצורך להיות מקורבים לצלחת.

הוויכוח האמיתי בבחירות אלו מתבסס על השאלה מי יכול לנהל את המועצה בצורה הטובה ביותר, לדאוג לאיכות השירות לתושבים, להוצאת המועצה מהסד הכלכלי המונע פיתוח תשתיות פעילות ודיגיטציה, ומעל הכל למשאבים החסרים לפיתוח מערכת חינוך והעשרה מתקדמת מגיל 0 עד 18.

מסקירת תמונת המצב ומניתוחה הקרב בגן-רווה מתנהל בעיקר בין שניים – שלמה שש ומירה בן-ארי, כאמור, מי שנחשבת למועמדת המועדפת על אלימלך לרשת אותו. זאת, כאשר אין לפסול הפתעה מצד סגן ראש המועצה, הנוגס משמעותית באלקטורט של מוני אלימלך עמו עבד כסגן ראש המועצה, כאמור, משך עשור שלם.

עבור תושבי המועצה האיזורית וסביבתה בשפלה יהיה מעניין לבחון את התממשות התחזיות בזירה הזו, בליל ה-27 בפברואר, אשר יהווה ללא ספק אירוע מכונן לאחר שלושה עשורים של מנהיגות רצופה, אשר סביר כי לא תהיה עוד.

[] צילומים: ארכיון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקופית קודמת
שקופית הבאה
דילוג לתוכן