פלאפל בלי שיימינג

פלאפל ״בדאלק״ מצא צהר לתעודת כשרות

בקיץ האחרון, תושבים רבים הגיעו לתמוך ולקנות מנת פלאפל בעסק ״פלאפל בדאלק״ הנמצא במרכז המסחרי ״ליגד״ בשרונה. זאת לאחר פרסום פוסט של תושב העיר בקבוצה ״איך אתה יודע שאתה רחובותי״  ובעידודן של ח״מ איטל בציר אלשיך ומגי סלע וגר (מועמדת ברשימת ״רחובות חופשית ומאוחדת״) שיצאו בקריאה  לתושבי העיר דרך הרשתות והתקשורת להגיע ולתמוך בבעל הפלאפליה, זאת מאחר והמועצה הדתית נטלה את תעודת הכשרות מבעל העסק ודאגה לפרסם זאת ברבים.

הגיעו לתמוך במהלך הסולידרי תושבים רבים מהעיר ומחוצה לה

 ״המקרה של ״פלאפל בדאלק״ הוא מקרה אחד מתוך מספר אירועים דומים שכבר חוו מס׳ בעלי עסקים נוספים מתחום ההסעדה והמזון. חשוב כי אותם בעלי עסק בעיר ידעו כי כיום ישנן פתרונות חלופיים לנושא הכשרות. אפשר להגיע להסדר עם הרבנות והמועצה הדתית, אך גם לקבל כשרות דרך ארגון ״צהר״, מציינת איטל בציר אלשיך.

לדברי דוד עזרא, בעל ״פלאפל בדאלק״: ״אכן התקשתי לשלם סכומים של אלפי שקלים שהגיעו בשנה לעשרות אלפי ש״ח. מדובר גם בתשלום שנתי 5,000 ש״ח  עבור תעודת כשרות וגם תשלום חודשי עבור משגיח שלא היה מגיע באופן קבוע, למרות שנדרשתי לשלם שכר קבוע בכל חודש״.

עזרא מוסיף ואומר: ״מלבד הקושי הכספי שנאלצתי להתמודד איתו הרבנות הראשית והמועצה הדתית דאגו לפרסם זאת תחת כל עץ רענן ובכך לפגוע בפרנסתי. אני בהחלט מודה לח״מ איטל בציר אלשיך ול תני פרנק, מנהל המרכז ליהדות ומדינה מבית מכון שלום הרטמן, שהנגישו לי את המידע על אלטרנטיבות לכשרות וסייעו בתהליך. מציע שגם בעלי עסקים אחרים בתחום המסעדות, יבחנו את האופציות הקיימות בתחום הכשרות, וכך תיחסך מהם עוגמת הנפש ולא ישאירו בידי גורם אחד את המונופול להכריע בנושא״.

ברשימת העסקים ברחובות שיש להם כשרות דרך ארגון ״צהר״ נמנים: ״פטיסרי״, ״פלאפל לעם״, ״קאנוטו״, ״שף עמנואל״, ״חומוס בשר״, ״השדרה״, ״פרדייז״ ועוד.

אלשיך מסכמת: ״אני קוראת לתושבים לתמוך בעסקים שיש להם כשרות מטעם ארגון  ״צהר״, ומזמינה את בעלי עסקים הזקוקים לסיוע, הכוונה ומידע בתחום הכשרות, מועצה ורבנות דתית, לפנות אליי ואוכל לסייע ולהציג את האלטרנטיבות הקיימות כיום בתחום הכשרות״.

 

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן