בהמשך לדיון שהתקיים בממשלה ביום ד’ האחרון, בו ביקשה הממשלה מצה”ל את השלמת הנתונים החסרים בעניין מספר הלוחמים אותם לא ניתן לשחרר ובכמה רשויות הם מתמודדים, הממשלה אישרה פה אחד חתימה על צו לדחיית הבחירות לרשויות המקומיות ל-27 בפברואר 2024. מתוך נתוני צה”ל נלמד כי 688 משרתים אותם לא ניתן לשחרר כעת מתמודדים ב-144 רשויות. מתוך כך החליטה הממשלה לדחות את המועד.
ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח הישיבה: ״אנחנו בדרך כלל לא מקיימים בחירות בזמן מלחמה, אבל הבחירות האלה נקבעו מראש. הם כבר נדחו פעם אחת, קשה מאוד לדחות אותם לתקופה ארוכה מאוד, אבל יש שתי אפשרויות: או לקיים אותם בסוף ינואר, או לקיים אותם בסוף פברואר. ההמלצה שלי היא ברורה: לעשות את זה בסוף פברואר, כדי לאפשר לכמה שיותר אנשי מילואים להשתתף בבחירות. זו זכות אלמנטרית וחשובה״.
ההחלטה כפופה לאישור ועדת הפנים של הכנסת ולאחר מכן הצבעה במליאת הכנסת.
תגובת מרכז השלטון המקומי להחלטת הממשלה על דחיית מועד הבחירות ברשויות המקומיות: “הבחירות הן ההליך הדמוקרטי ההכרחי והנדרש כדי לשמור על המשך תפקודו של השלטון היציב ביותר במדינת ישראל – השלטון המקומי. השלטון המקומי ערוך לבחירות לרשויות המקומיות ב-27 בפברואר”.
יו”ר איגוד הגזברים רו”ח אריה ברדוגו: “ההחלטה היא פשרה מאוזנת בין התחשבות בחיילי המילואים הנמצאים בחזית לבין הזכות הדמוקרטית של לבחור ולהבחר. ברקע הבחירות ישנן רשויות רבות שאינם יכולות לתפקד בפרק זמן כה ארוך , תחת המגבלות של שנת בחירות. יש צורך לחזור לנהל את הרשות בשגרה ללא הרגולציה של תקופת שנת בחירות, עם יכולת קבלת החלטות, ועבודה לפי תוכנית עבודה , ולתת בטחון אזרחי לתושבים ברשויות.
ההחלטה לקיים את הבחירות ב27/02 מבטאת את סופיות הדיון, ואנו מגבים אותה ומקבלים אותה, העוטף האזרחי חייב להיות איתן וחזק. אנו מודים לראש הממשלה, שר הפנים ושר האוצר שהבינו את גודל השעה ובעיקר הבנה למצב הרשויות החייבות להתנהל במצב נורמטיבי לאור המלחמה”.