בימים אלה מוצגת ב'סדנה לאמנות-יבנה' גישה אוצרותית ייחודית המעניקה לגיטימציה לפלורליזם בעולם האמנות הישראלי, שפתחה את הצוהר לספרה של ד"ר נאוה סביליה-שדה: 'קיר תשוקה – גישות לאוצרות פלורליסטית בישראל', ספר הנובע ממחקר רחב שייעודו ההכרה בערך הפלורליסטי בחברה הישראלית כערך בסיסי, ומטרתו להנגיש את האמנות לציבור רחב יותר.
גישה אוצרותית זו מיושמת הלכה למעשה ב'סדנה לאמנות-יבנה', המשמשת כמרכז עירוני לכל תחומי האמנות הפלסטית,
מספר רוני ראובן, מנהל ואוצר הסדנה לאמנות: "אני מכוון לכך שהגלריה תהיה שותפה פעילה להטמעת ערכים חינוכיים, חברתיים ואסתטיים בקהילה".
ראובן מסביר כי החינוך לאמנות נמצא בראש סדר העדיפויות בגישה האוצרותית – בגלריה מוצגות תערוכות-נושא איכותיות ותערוכות של אמנים ידועים, לצד אמנים ואמניות תושבי העיר יבנה, תערוכות המותאמות לילדי הגנים, תלמידי בתיה"ס ואוכלוסיות ייחודיות כחברי אקי"ם, תשושי-נפש, נכים ואזרחים ותיקים – כולם מבקרים בקביעות בתערוכות המוצגות ושותפים למיזמים עירוניים, בהדרכת הצוות המקצועי של הסדנה.

"ב-7 באוקטובר 2023 התעוררנו למציאות נוראה. בתקופה קשה זו חשוב להמשיך ולעודד את העשייה האמנותית", אומר ראובן, ומוסיף: "כוחה של האמנות הוא בהיותה רגישה ואמפטית לסביבתה, וכך חשובה תגובתה סמוך להתרחשויות האירועים תוך תיעוד של המתרחש סביב, עוולות החברה ומאבקים של הישרדות, לצד מראות של מלחמה ותוצאותיה ההרסניות לשני הצדדים.
מנגד, קיים העיסוק בסביבה האנושית של אנשים קרובים – תהליך שיותר משהוא אמנותי, הוא תוצר נפשי של אהבה וקרבה, של חמלה לצד הקמילה. יצירה שופעת אנושיות ובעלת יכולת להשפיע, לרגש ולהציף תופעות כאובות".


"המציאות אליה נקלענו הובילה אותנו לפנות בבקשה לאמנים מהארץ ומהעולם להגיב למצב בישראל ולשלוח לנו עבודות בגודל 3A, בכל מדיה אפשרית , ולתאר בכלים שלהם רחשי לב, מועקות ומראות קשים, לצד אופטימיות ותקווה", מתאר ראובן.