סגן ראש עיריית יבנה אלי מזוז וחבר מועצת העיר עו"ד דורון מלכה (סיעת 'יבנאים') פנו אל ראש העיר רועי גבאי והביעו דאגה מפגיעה בשגרת ילדים תושבי העיר הנמצאים בהמתנה לשיבוץ בצהרוני העירייה. השניים קובלים על "המדיניות הלקויה", לדבריהם, בנוגע לקליטת הילדים בצהרונים. כך מפרסם אתר ice.
"מאז נפתחה שנת הלימודים הגיעו אלינו תלונות בנוגע לצהרונים המתקיימים בגני הילדים בעיר", נכתב בפתח מכתבם, "נאמר לנו כי אוחדו מספר קבוצות גני-ילדים בעיר לצהרון אחד, כך שישנם צהרונים עם למעלה מ-30 ילדים בגן – מספר עצום ביחס לשנים קודמות. כמו-כן, הורים מדווחים כי לא אושר להם רישום של ילד נוסף לצהרונים על-מנת לחסוך במספר הצהרונים שיש לפתוח ולהשאיר את המצב החמור על כנו. הורים שנותרו חסרי מענה לילדיהם נענו כי ייכנסו לרשימת המתנה".
עוד מדגישים השניים במכתבם כי "על אף שבעבר מספר המינימום לפתיחת צהרון בעיר עמד על 15 ילדים, בכמה צהרונים הוחלט על איחוד של שתי כיתות צהרון על-אף שניתן היה לפתוח שתי כיתות. הדבר הוביל לצפיפות קשה ועומס בלתי נסבל עם מעל ל-30 ילדים על שלוש נשות צוות בלבד, יחס לא הגיוני בשום קנה-מידה בין מספר ילדים על כל מטפלת".
בנוסף מוסיפים מזוז ומלכה במכתבם כי בקדנציה האחרונה, כאשר גבאי כיהן כחבר מועצת העיר באופוזיציה, הוא הרבה לתקוף את מדיניות העירייה בנוגע למספר הילדים בצהרונים ואף הבטיח מספר פעמים כי עם כניסתו לתפקיד ראש העיר סוגיית הטיפול בצהרונים תעמוד בראש מעייניו. השניים מצטטים פוסט מדף הפייסבוק של גבאי בהיותו באופוזיציה בו כתב: "אני מקבל גל של פניות על ההתנהלות בצהרוני הגנים בעיר…שבין היתר עוסקות בצמצום כמות הסייעות בצהרון מתחת לתקן הנדרש…וכן תחלופה רבה של סייעות…הגיע הזמן לעשות סדר בנושא ובכוונתי לפעול למען הילדים של כולנו, למען צהרונים איכותיים בכל רחבי העיר ויצירת ודאות ושקיפות".
השניים ממשיכים ומצטטים את גבאי: "המחסור והקושי בגיוס כוח-אדם איכותי הינה בעיה ידועה רוחבית, אך היא ממש אינה מספיקה כדי להוות תירוץ/הסבר לפגיעה בתקן יחס סייעות שנועד לשמור על ביטחון ילדינו, מצד אחד, ולחוסר השקיפות כלפי ההורים מהצד השני".
"כמי שתקף שוב ושוב והבטיח להוביל לשינוי", הם מדגישים בפנייתם אל ראש העיר, "אנחנו מתקשים להבין את הרציונל שעומד מאחורי החלטתך לאחד צהרונים לקבוצות של 30 ילד ויותר, כאשר על-פי דיווחי הורים שקיבלנו ישנם באותן הקבוצות ילדים בני שלוש שאינם גמולים, ביחד עם ילדים בגילאי טרום-חובה וחובה. האם במצב כזה אבסורדי ניתן לבוא לסייעות שעושות כל שניתן במסגרת המציאות הקשה שנכפתה עליהן, על כך שישנם ילדים שממתינים זמן ממושך להחלפת חיתול?!".
מזוז ומלכה מדגישים במכתב כי הם אינם מתעלמים מאתגרים אובייקטיביים שעשויים להקשות על מלאכת השיבוץ של הילדים ונשות הצוות בצהרונים, בין היתר למשתנים שנוגעים להגירה מאסיבית של משפחות חדשות לעיר ולמשבר כוח האדם בתחום החינוך: "מן ההגינות חשוב לומר שישנם הורים חדשים שמתוך חוסר ידיעה או אי-היכרות של תהליכי ומועדי הרישום, פספסו את מועד ההרשמה בפועל. כתוצאה מכך, אותם הורים התבשרו שאין לילדיהם מקום במסגרות הצהרונים, וכפועל יוצא מכך ישנם עדיין עשרות הורים לילדים בגיל הרך שכבר מספר ימים נעדרים ממקום העבודה ללא פתרון מיידי נראה לעין", נכתב.
"ברם, דווקא אותם נתונים ידועים מחזקים בקרבנו את ההכרה שניתן היה לחזות את הקשיים הצפויים ולהיערך בהתאם.
לצערנו הראשונים לשלם את מחיר חוסר ההיערכות המיטבית הם הורי וילדי העיר ואנשי המקצוע המסורים שניצבים כעת בסיטואציה בלתי אפשרית. אנו מבקשים כי תנחה לפעול לקבלת הילדים הנמצאים בהמתנה, ולפיצול צהרונים שבהם למעלה מ-30 ילדים".
[] צילום אילוסטרציה: ארכיון