הסופר והעיתונאי מאיר שלו הלך לפני שעה קלה לעולמו בגיל 74, לאחר מאבק במחלת הסרטן.
בין ספריו, שרבים מהם זכו להצלחה בארץ ובעולם ותורגמו לעשרות שפות זרות: "יונה ונער", "עשו", "הכינה נחמה" ו"אבא עושה בושות".
נולד במושב נהלל ב-1948. בגיל צעיר עבר עם משפחתו לקיבוץ גינוסר וב-1952 ומשם לשכונת קריית משה שבירושלים. באוגוסט 1966 התגייס לצה"ל ושירת בסיירת גולני. במלחמת ששת הימים השתתף בקרב תל פאחר ובנובמבר 1967 נפצע במלחמת ההתשה. אחרי שירותו הצבאי למד פסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים.
את דרכו החל שלו כעיתונאי ומגיש פינות ביקורת בטלוויזיה, בין היתר פינה סאטירית בתוכנית "עלי כותרת". הוא גם הנחה את התוכנית "שעה טובה" ששודרה בערוץ הראשון. ב-1988 יצא לאור הרומן הראשון פרי עטו, "רומן רוסי". אחריו פרסם עוד שמונה רומנים, ספרי עיון וספרי ילדים כמו: "אבא עושה בושות", "הכינה נחמה" ו"גומות החן של זוהר" שהפכו לקלאסיקות.
לאורך הקריירה שלו זכה בפרסים רבים. בין היתר בפרס ברנשטיין, פרס ברנר, פרס ניומן, עיטור אביר מסדר האומנויות והספרות של צרפת ודוקטור לשם כבוד מטעם אוניברסיטת בן גוריון בנגב, מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים ומטעם מכון ויצמן.
הנשיא הרצוג ספד לשלו: "כמה מצער שלא נחוש עוד את הציפייה הדרוכה לעוד ספר חדש של מאיר שלו, שייצא לאור וישנו את חיינו, יהפוך אותם לעשירים יותר, מלאים יותר. כמה עצוב שלא נזכה לחגוג עמו, יליד תש"ח, את יום העצמאות הקרוב. עם פטירתו של מאיר שלו, נותרו מדינת ישראל וארץ ישראל כשהן חסרות את אחד מאוהביהן הגדולים ביותר. הוא היה איש אשר רוח בו, שקרקע המולדת וקורותינו כחברה, כעם וכאומה, פיעמו בכל אחת ממילותיו.
"החיבור העמוק שלו למורשת ישראל מזה, ולנימיהן הרגישים ביותר של הציונות והישראליות המתחדשת מזה, היו תשתית מפוארת לשורה של נכסי צאן ברזל שיוותרו בידינו לעד, כמצבת נצח לפועלו. הוא גרם לכולנו לאהוב את נופי ילדותו האנושיים והפיזיים, עליהם כתב בכישרון כה רב. לאהוב את השפה העברית, את התנ"ך, וכמובן – אותנו, את העם בישראל".
צילום: ארכיון