חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לקראת כניסת השבת – יבנה סוערת: הפרדה מגדרית בין ילדים לילדות באירוע עירוני שמיועד לכל המשפחה

ראש עיריית יבנה, רועי גבאי, פטר את תלונות התושבים באמירה: "מדובר באירוע קטן שהפכתם מעכבר להר. יש אירועים מקבילים עירוניים"

עיריית יבנה פרסמה בחוצות העיר, על גבי לוחות מודעות ובעיתונות המקומית, אירוע ציבורי המיועד לכל המשפחה – אולם בפועל, מסתבר כי באירוע מתקיימת הפרדה בין ילדים לילדות.

המדובר באירוע אשר יחול בחול המועד של חג הפסח, תחת הכותרת: "בפסח הזה נשארים ביבנה" – המייצגת קמפיין שיווקי של העירייה המיועד לשכנע את ציבור התושבים כי אין צורך לנסוע לבלות בערים אחרות שכן העיר מציגה אלטרנטיבות לשעות הפנאי.

את האירוע יזמה מחלקת תרבות תורנית בעירייה, בעלות מסובסדת עבור המשתתפים, המתוקצבת על-ידי העיר,ועל המודעה המזמינה את התושבים ליטול חלק באירוע חתומים ראש העיר רועי גבאי וסגנו רפאל (פאלי) כהן.

"באותיות מיקרוסקופיות" – הסתרה של קיום ההפרדה

באירוע תתקיים פעילות ענפה ומגוונת עבור ילדים, והוא מוצג כ"מתחם אקשן פארק לכל המשפחה" – אלא שבתחתית המודעה מצויין באותיות קטנות ובמה שלא ניתן להגדיר אחרת אלא כהסתרה וצמצום – כי תתקיים באירוע הפרדה בין בנים ובנות: "שעות פעילות – ילדים: 10:00-13:00, ילדות: 14:00-17:00".

הפרסום האמור, אשר הופץ הבוקר בקבוצות תקשורת וברשתות החברתיות בעיר עורר מהומה רבתי בשתי קבוצות האוכלוסיה בעיר יבנה, החילונית והדתית-מסורתית.

בתחתית המודעה מצויין באותיות קטנות ובמה שלא ניתן להגדיר אחרת אלא כהסתרה וצמצום – כי תתקיים באירוע הפרדה בין בנים ובנות: "שעות פעילות – ילדים: 10:00-13:00, ילדות: 14:00-17:00"

שלל התגובות, גם אם אינן מלמדות על הדתה של העיר וקהילותיה – בוודאי מלמדות על התנהלות שגוייה ושלומיאלית בהפקת האירוע ובשיווקו לציבור.

"האם מישהו בעיריית יבנה חשב כיצד תיראה בפועל ההפרדה המוכרזת? האם סדרנים עטויי דרגות ועוטי תגי שרוול יפרידו בפועל בין ילדים לילדות? ואם הילדים יתנגדו – אז מה, בכוח?!", הקשה תושב חילוני צעיר, אב ל-3 ילדים, אשר הפנה בזעם את תשומת לב 'סיטי ניוז' לנושא.

"ומדוע בכזו הסתרה? אם האירוע מראש ומטבעו מיועד לאוכלוסייה הדתית – מדוע לא מודיעים על כך בראש חוצות ובבירור? מדוע לכתוב את ההגבלה והאיסור המזעזע הזה על עירוב מינים באותיות מיקרוסקופיות בתחתיתה הימנית של המודעה כך שאף-אחד לא יכול לראות? אז מצד אחד קוראים לציבור להגיע ומכינים מודעה מפתה וצבעונית – אבל משתדלים להחביא את המדיניות הגזענית הזו – ומה יקרה אם תגיע משפחה חילונית, איך יעיפו אותה משם?! איזו מן שערורייה זו?!", אמרה בכעס גדול אם למשפחה חילונית המונה 4 ילדים (בנים ובנות).

תגובות קשות, וגם ניהול לא רגיש של שיווק האירוע

"אני ממש מזועזעת שיש בכלל תקצוב להפרדה בין ילדים לילדות. זה ממש לא יאומן", ציינה אם אחת, ועוד נכתב במגוון התגובות השוללות והמבקרות קשות את החלטת העירייה לבצע את ההפרדה:

"…זו לא שנאת חינם, זה פשוט לא נתפס
הפרדת ילדים וילדות, מה יהיה כשיגדלו, כנראה שתי מדינות…";

"…תיזהרו גם לא לאכול חמץ לפני שאתם מגיעים כי יבדקו לכם בחריצי השיניים…ולהגיע בלבוש הולם, הכל בדרכי נועם…";

"…במקום לכבד את הדת והדתיים התופעות האלו עלולות לגרום בדיוק ההפך. חיו ותנו לחיות…";

"…וואו…מה עושים, רועי, יש לי נכד בן חמש ונכדה בת שלוש, אני סבתא – עם מי אני הולכת? אסור לי לבוא כי אני אשה? לאן הגענו? כל-כך מהר אתה משנה פני העיר???…";

"…זה פשוט נותן יד לשינאה ופילוג. מדובר בילדים!!! למה ליצור את הפילוג הזה!!! למה לא ללמד את הילדים שלא כולם זהים ושמכבדים כל אחד באמונתו, גם אם היא שונה משלנו…".

לצד התייחסויות קשות אלו, נשמעו גם קולות אחרים:

"…יש כאן יהודים שמפיצים שנאה נגד יהודים אחרים…";

"…יש בעיר שלנו דתיים, מסורתיים וחילונים. אנחנו צריכים לכבד זה את זה. לכל מגזר יש את הצרכים שלו וחשוב שנדע להבין שאם באירוע שיש הפרדה חלק מהחילונים לא יבואו ואם אין הפרדה חלק מהדתיים לא יבואו. אז בואו נחייה זה לצד זה ונכבד את האמונות והצרכים. גם לבית-כנסת לא כולם הולכים, וגם לבריכה או לכדורגל. אז מה קרה???
למה להתלהם? למה להפוך כל דבר למלחמת תרבות. אני חילוני מסורתי ויודע לחיות עם כל העולמות…";

"…קראתי את כל מה שכתבתם ואני ממש מתביישת. אקדים ואומר שאני חילונית ואין לי שום הטבות מרועי גבאי או פאלי כהן. בציבור הדתי, שלא לומר החרדי, יש הפרדה בין בנים לבנות מגיל צעיר וכבר שנים רבות.
זכותם!

בבתי הכנסת יש הפרדה, בבתי הספר, ועוד. כולכם/ן יודעים/ות את זה אז למה לחפש מתחת לשטיח להתסיס ולהדליק אש?!
המחלקה לתרבות תורנית מקבלת תקציב גם לצורך אירועים כאלה ולהזכירכם/ן, ראש העיר שלנו הוא ראש העיר של כל תושבי/ות יבנה…".

יש גם במה דתית ביום העצמאות. גבאי [] צילום: ארכיון
ראש עיריית יבנה, רועי גבאי, פטר את תלונות התושבים באמירה: "מדובר באירוע קטן שהפכתם מעכבר להר. יש אירועים מקבילים עירוניים – הכל יפורסם בתחילת השבוע".

ובתגובה מוקדמת יותר ציין: "לא נכון לכתוב שזה מיועד רק למגזר מסויים כי זה לא נכון. גם אם הורה חילוני יחליט להגיע הוא כמובן יתקבל בברכה, כמו שאם חרדי יגיע לאירוע שיש בו משהו שלא תואם את המגזר שלו. אירוע שכזה היה כל שנה בעיר, זה לא מחליף ולא בא על חשבון אף אחד.

לצורך העניין, יש גם במה דתית ביום העצמאות – מי שיבחר ללכת לשם יהיה עם אמנים מסויימים ומעגלי ריקודים בהפרדה, ומי שיבחר ללכת לבמה המרכזית יקבל כמובן אמנים אחרים – ואגב היחס של ההשקעה מותאם לגודל האוכלוסיה העירונית.

בואו נחפש ונמצא את המאחד וניתן לכל מגזר ולכל אוכלוסייה את המענים עבורה.
שבת שלום וחג שמח".

ואילו עיריית יבנה הגיבה רשמית: "האירוע הוא ביוזמת המחלקה התורנית, ומתקיים כחלק משמירה על הסטטוס-קוו והאיזונים בין צורכי התושבות והתושבים. העירייה רואה לנכון לקיים אירועים לכל המגזרים בקהילה, ומטבע הדברים הותאם האירוע המדובר למקובל בקרב אוכלוסייה זו, על-מנת שגם ילדים אלה, שעבורם הוא תוכנן, יוכלו להשתתף בו וליהנות ממנו.

כלל האירועים העירוניים יפורסמו כפי שתוכנן בתחילת השבוע, עם מגוון פעילויות לכל המשפחה".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקופית קודמת
שקופית הבאה
דילוג לתוכן