חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

יבנה הצטרפה לרשימת הערים והרשויות המתנגדות לפגיעה בתקציבי החינוך בשלטון המקומי

170 ראשי ערים ומועצות אזוריות ברחבי הארץ חתמו על מכתב שנשלח לראש הממשלה נתניהו ולשר האוצר סמוטריץ' ושר החינוך יואב קיש, בעניין יוזמות החקיקה החדשות במערכת החינוך, שעניינן הפקעת סמכויות ופגיעה בתקציבי החינוך בשלטון המקומי.

במכתב, עליו חתם גם ראש עיריית יבנה ואשר נשלח באמצעות מרכז השלטון המקומי בישראל, מרכז השלטון האזורי בישראל ו'פורום ה-15' (פורום הערים העצמאיות), נאמר:

"כידוע לכם, החינוך עומד בראש מעייניו של השלטון המקומי והוא בראש סדר העדיפויות של כלל ראשי הרשויות.

עקבנו בדאגה אחר ההסכמים הקואליציוניים שנחתמו זה לא מכבר, כחלק מגיבוש קווי היסוד של הממשלה ה-37, בכל הנוגע לנושאי החינוך.

בהסכמים אלה ישנן דרישות הנוגעות לשלטון המקומי – חובות המימון המוטלות על הרשויות המקומיות ופגיעה
באוטונומיה הניהולית שלהן – באופן אשר יביא לפגיעה בניהול, בפיקוח ובתקצוב שירותי חינוך לתושבינו באשר הם, דבר לו איננו יכולים להסכים.

הרשויות המקומיות הן "רשויות החינוך המקומיות", שתפקידן לקיים, במשותף עם המדינה, את מוסדות החינוך הרשמיים בתחומיהן, ולספק שירותי חינוך כאמור לתושביהם בגילאי 3-18.

אנו מתנגדים נחרצות להרחבת "חוק נהרי", המחייב את הרשויות המקומיות לתקצב מוסדות חינוך שאינם מוסדות חינוך רשמיים בתחומיהן.

חוק נהרי, מלכתחילה, סותר את עקרון היסוד של אי-מעורבות השלטון המקומי בנושא חינוך במערכת החינוך הלא-רשמית. הכרה במוסדות החינוך שאינם רשמיים (לרבות רישוי מוסדות פטור) נעשית על-ידי המדינה, ועל כן המדינה, היא שצריכה לתקצב מוסדות אלה. לא נסכים להשתת נטל מימוני עצום זה על הרשויות המקומיות, הנדרשות לממן מתקציביהן השוטפים את שירותי החינוך הרשמיים בתחומיהן.

אנו מתנגדים נחרצות להעברת תקציבי גפ"ן הרשותיים (תקציב "הסל הרשותי") לכל גורם שהוא, זולת הרשות המקומית. תקציב זה מיועד לאפשר לרשות המקומית ליישם את מדיניות החינוך העירונית לכלל תלמידי הרשות, מגיל 3 ועד גיל 18, בפעילויות פורמליות ובלתי-פורמליות.

לא נסכים להעדפת אוכלוסייה אחת על פני אחרת, תוך עקיפת שיקולי הרשות המקומית וראש רשות החינוך המקומית מתוקף חוק, ביצירת המענים המותאמים לתושבי הרשות.

אנו מתנגדים לקביעת חובות בינוי למוסדות חינוך שאינם רשמיים, ללא התניית הבינוי באישור הרשות המקומית. כבר היום קיים חסר עצום בכיתות לימוד של מוסדות החינוך הרשמיים, והרשויות המקומיות נדרשות לפתרונות יצירתיים על-מנת לספק מבנים בהם יוכלו ללמוד תלמידי החינוך הרשמי. כבר היום קיים חסר עצום בשטחים חומים לבינוי לצורכי ציבור, והרשויות המקומיות נאלצות לתעדף בינוי לפי הצרכים הדוחקים ביותר ברשות.

לא נסכים ליצירת "מסלול ירוק" עוקף רשות מקומית, לטובת הקמת מוסדות חינוך שאינם רשמיים, על חשבון מוסדות החינוך הרשמיים.

לא ניתן למדינה, באמצעות הסכמים כאלה ואחרים, להפקיע את הסמכות והאחריות של השלטון המקומי כלפי תושבינו".

צילומים: אילוסטרציה-ארכיון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקופית קודמת
שקופית הבאה
דילוג לתוכן