הצעירים הפכו לרוב: אוכלוסיית העיר רחובות חצתה את רף 160,000 איש

בתזמון מדויק עם השנה החדשה, חצתה אוכלוסיית רחובות את רף ה-160,000 נפש, והיא עומדת כעת על כ-160,405 איש, בהתאם לנתוני מינהל האוכלוסין במשרד הפנים [] ראש העיר מלול: "רחובות הופכת לעיר שמושכת צעירים, בשיעור הולך וגדל לאורך השנים" [] מהי התפלגות הגילאים בעיר? כמה גברים, כמה נשים?

ערב ראש השנה תשפ"ג התרחשה בעיר רחובות היסטוריה עירונית קטנה: ממש בימים אלה חצתה אוכלוסיית העיר את רף ה-160,000 איש, והיא עומדת כעת על 160,405 איש. זאת, לפי נתוני מינהל האוכלוסין במשרד הפנים, הנחשבים כעדכניים ביותר.

קצב הגידול השנתי הממוצע של אוכלוסיית רחובות, הנובע מהגירה חיובית ומשיעור הילודה, הוא 3% – גבוה ב-30% מקצב הגידול השנתי של כלל האוכלוסייה בישראל (העומד על 2%), וכמעט כפול מקצב הגידול השנתי במחוזות תל-אביב והמרכז (1.8%).

בשנת 2009, עת נכנס ראש העיר רחמים מלול לתפקיד ראש העיר, מנתה אוכלוסיית העיר 123,000 תושבים, ולפיכך המדובר בגידול של 23% בשיעור האוכלוסייה הרחובותית.

רחובות נחשבת לעיר צעירה, שכן היקף שיעור הילדים והנוער מכלל האוכלוסייה בעיר עומד על 30%: 9% בגילאי 0-5 שנים, ו-21% בגילאי 6-18 שנים.

פלח הצעירים 19-45 מהווה 33% מאוכלוסיית העיר; גילאי 46-64 מהווים 20% מאוכלוסיית העיר; פלח הגיל השלישי מהווה 17% מקרב האוכלוסייה בעיר.

בהתאם לנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 48% מאוכלוסיית העיר היא ממין זכר, 52% ממין נקבה.

"שילוב של אוכלוסייה צעירה, רב-גונית ופלורליסטית, שיודעת לחיות בהרמוניה בין-דורית". מלול [] צילום: רמי זרנגר
ראש העיר מלול: "אני שמח שרחובות מתחדשת, מחדשת וצועדת עם הזמן. הביטוי המובהק לכך הוא הפיכתה לעיר שמושכת צעירים, בשיעור הולך וגדל לאורך השנים. לתופעה הזו יש השלכות מרחיקות לכת על מערכת החינוך העירונית המצטיינת, אבל גם על האוכלוסייה המתבגרת – שנהנית לא פחות מהשלכות אלו. אני מאחל לנו שנשמור כל הזמן על הרוח הישראלית ברחובות, שהיא שילוב של אוכלוסייה צעירה, רב-גונית ופלורליסטית, שיודעת לחיות בהרמוניה בין-דורית.

לכלל התושבות והתושבים – איחולי שנה טובה, שנת בריאות ופרנסה טובה, שנה של ברכה והצלחה והמשך חיי קהילה שוקקים ואיכותיים".

[] צילום: רון אוריאל

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן