חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אז מי יהיה (תהיה?) ראש העיר הבא של יבנה?

קחו כמה ימים לחשוב ולהחליט את מי אתם מעדיפים [] טרם נקבע מועד – אולם עם קבלת ההחלטה הטרייה מאד (יום חמישי, 1 בספטמבר) של משרד הפנים על קיום בחירות מיוחדות לראשות העיר יבנה - פרויקט מיוחד של 'סיטי ניוז' ו'סטטוס השפלה' [] היכרות ממש על קצה המזלג עם מי שעשויים להתוות (לשבט או לחסד) את גורלה ועתידה של העיר שגוב-ארי הפך לשכיית חמדה לאומית וחברתית [] המשך, הרחבה, והתמקדות והטלת אור זרקורים - בימים הקרובים

המציאות דורשת את שלה

בעוד העיר יבנה ותושביה המומים וכואבים מאֹד את פטירתו של צבי גוב-ארי, ראש העיר בשלושה העשורים האחרונים, המציאות מכתיבה את תנאיה ואת לוחות הזמנים המאולצים, ובימים הקרובים תתקבל החלטה באשר לבחירת/מינוי ראש-עיר חדש, בהתאם להגדרות החוק.

החוק {(חוק הרשויות המקומיות (בחירת ראש הרשות וסגניו וכהונתם), תשל״ה–1975)}, מבדיל בין פטירת ראש עיר מכהן, כאשר נותרה פחות משנה ממועד הבחירות הרגילות לרשויות המקומיות, לבין פטירת ראש עיר מכהן כאשר נותרה יותר משנה למועד הבחירות הרגילות.

קביעות החוק

מועד הבחירות הכלליות הרגילות הבאות לרשויות המקומיות (ראשי רשויות+מועצות) אמור להתקיים ב-31/10/2023, כלומר נותרה יותר משנה עד אז.

לפיכך, לכשיוחלט על קיום בחירות מיוחדות כעת ביבנה, יהיו אלו בחירות רק לראשות העיר – ובמועד האמור לבחירות הרגילות, באוקטובר 2023, יתקיימו בחירות למועצת העירייה ולראשות העיר.

יצויין כי לפי הוראות החוק במקרה הנוכחי, לאחר אישור ההחלטה לביצוע בחירות מיוחדות בזמן הקרוב, הן אמורות להתקיים ביום שלישי של "לפני תום 60 יום מהיום שנוצרו הנסיבות" – כך שהבחירות לראשות העיר יבנה אמורות להיערך ב-11/10/2022.

במידה והתאריך נופל על יום חג, או על ימי חול המועד, קובע החוק כי לשר הפנים יש סמכות לדחות את היום הקובע – ואכן במקרה הנוכחי היום הוא יום חול המועד סוכות, ובסיומו חל חג שמחת תורה.

לפיכך, יש מי שסבורים כי ייתכן ויוחלט לקיים את הבחירות במקביל לבחירות לכנסת, אשר יתקיימו ביום שלישי 1/11/2023.

בורסת הניחושים ומי יכול להיכנס לנעליים הגדולות שהותיר ראש העיר

יצויין כי ראש העיר שייבחר אינו חייב להיות חבר מועצה מכהן וחבר לא חייב סיעה במועצת העיר, ולמעשה כל אדם תושב העיר אשר יעמוד בדרישות החוק להצגת מועמדות לתפקיד הנבחר, יוכל לעשות כן.

ביבנה נראה כי יהיו מספר מועמדים לתפקיד, ולפי בורסת השמות ביניהם עשויים להיות חבר המועצה מאיר שטרית, חבר המועצה רועי גבאי, חבר המועצה, סגן ראש העיר וממלא מקומו – חיים מסינג, מנכ"ל רשת המרכזים הקהילתיים – אלי אלוש, חבר המועצה וסגן ראש העיר – אלי מזוז, יוסי לגזיאל – מנכ"ל 'קניון הזהב' ודמות בכירה בעיר, וגם שמה של רונית ארנפרוינד – חברת המועצה לשעבר, לא נפקד, ונוספים.

עד לבחירת ראש עיר חדש יכהן בתפקיד מ"מ וסגן ראש העיר, חיים מסינג.

נא להכיר: המתמודדים

חיים מסינג, סגן ראש העיר וממלא-מקומו, ראש העיר בפועל עד הבחירות

שירת בתפקידים בכירים בחיל האוויר, היה שלוש שנים מנכ"ל עיריית יבנה, ומשם המשיך לעשות חיל במגזר הפרטי והציבורי. אלוף-משנה (במיל') חיים מסינג, הגיע ליבנה לפני 30 שנה.

יד ימינו הבכירה של ראש העיר המנוח, איש עשייה עם קבלות מוכחות להצלחות בולטות בכל תחומי הניהול בהם נגע.

שנים ארוכות שירת בחיל האוויר, השתחרר בדרגת אלוף-משנה, כשבתפקידו האחרון היה מפקד המכללה הטכנולוגית של חיל האוויר – מהגדולים בבסיסי צה"ל. "השירות שלי אופיין בתפקידי ניהול בכירים", הוא מספר, "במסגרת התפקיד האחרון זכיתי לפרס החינוך, שניתן לי על צורת הטיפול בקבוצות חניכים שנועדו לנשירה, אך לבסוף סיימו עם תעודות בגרות או תעודות טכנאים והנדסאים". כיום עדיין בשירות מילואים פעיל בחיל האוויר, בתפקידים בכירים ורגישים.

נשוי לאורנה, תכשיטנית במקצועה, אב לשני בנים וסבא לחמישה נכדים. דירקטור מוסמך ומאמן אישי בכיר, ובעל תואר MBA במנהל עסקים.

את ניסיונו הניהולי והפיקודי הביא לעבודה בעיר יבנה כששימש במשך שלוש שנים כמנכ"ל העירייה: "בתקופה זו שמתי דגש על הדברים שהיו חשובים לי. החל מטיפול בניקוי העיר, בבאסטות ובמבנים לא חוקיים. עד לבניית תכנית עבודה ראשונה בעירייה וייצוב הגרעון הכספי גדול, ובהמשך קיבלה העיר גם הכרה של משרד הפנים בניהול מצטיין".

לאחר שסיים את תפקידו כמנכ"ל העירייה, הוצע לו תפקיד מנכ"ל הרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול במשרד ראש הממשלה, לצדו של ראש הממשלה דאז אריאל שרון ז"ל.

אחרי קדנציה ארוכה של שבע שנים עבר למגזר הפרטי לחברת 'אורמת', תחילה כראש מנהלת של הפרויקט הגדול בעולם בתחום האנרגיה באינדונזיה, ובהמשך כסמנכ"ל בתחומי האיכות והאמינות.
בתום חמש שנים בתפקיד הוא חזר למגזר הציבורי – אל הקרן קיימת לישראל, שם ניהל את המרחב המרכזי של הקרן.

גאה ומייחס חשיבות רבה להתפתחותה המואצת של יבנה הבאה לידי ביטוי בהגירה החיובית של עשרות אלפי תושבים חדשים לעיר ובניית מוסדות ציבור ותרבות מהמתקדמים במדינה.

אלי מזוז, סגן ראש העיר, חבר מועצת העיר

בן 38, בעל תואר ראשון בחינוך ותואר שני בממשל, התמחות במדיניות ציבורית, בוגר קורס מנהלי בתי-ספר של משרד החינוך – מכון 'אבני ראשה'.

חבר מועצת עיר כ-14 שנים, סגן ראש העיר ברוטציה ויועץ ראש העיר לענייני חינוך, ראש רשימת 'יבנאים' ואיש חינוך בעל ותק של 12 שנים בהוראה – כמחנך וכמורה מקצועי.

מציג הישגים מוכחים ופעילות ענפה בתחום החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי: העלאת תקציב תנועות הנוער, העלאת תקציבי גני הילדים, אחזקת ותחזוקת בתי הספר. ניהל בהצלחה מאבק להקמת בית-ספר ממלכתי-דתי בשכונה הירוקה ומאבק למניעת סגירת בית-ספר 'אביר יעקב'. עוד עסק בהקמת מבנה מחודש לתנועת הנוער 'בני עקיבא' בעיר, בייעוץ, סיוע ותיווך להורים מול הרשות המקומית ומול משרד החינוך. מוביל מהפך בתחום החינוך העל-יסודי בעיר – פעל לקיום מכרז לחינוך העל-יסודי הדתי בעיר, בו זכתה רשת 'אורט', דאג להקמת מבנה נוסף חדש לבית-ספר 'נֹעם'.

משמש כיו"ר ועדת המלגות לסטודנטים בעיר, תוך הגדלה משמעותית של סכום המלגה לסטודנטים היבנאים, ופתיחת תקני התנדבות חדשים עבורם.

פעיל בקהילה ומייסד גרעין 'לשם שמים' בעיר, יזם פעילויות קהילתיות וחברתיות ערכיות וחינוכיות, בהן הרחבת תחומי ההכשרה, הדרכה וסיוע לזוגות צעירים בהתוויית המסלול לבניית משפחה ולניהול התא המשפחתי באמצעות סדנאות הורות, ניהול פיננסי, ומהלכים להעמקת ערכי המעורבות והערבות ההדדית בקהילה ובמשפחה.

בעבר הדגיש: "אפעל לקידום דיור ראוי לצעירים במסגרת הבינוי העתידי של העיר – זו המחוייבות שלנו כלפי הזוגות הצעירים והדור הצעיר. בקדנציה האחרונה הובלתי את מאבק הזוגות הצעירים ופעלתי ביחד איתם בהצלחה להגדלת כמות הדירות הקטנות באמצעות מתן תוספת בנייה של 13% לקבלן, שהתחייב בתמורה להגדיל את כמות הדירות הקטנות לזוגות הצעירים, כך שיותר זוכים יוכלו לממש את זכאותם".

אלי אלוש, מנכ"ל הרשת למרכזים קהילתיים-יבנה

נולד באשדוד ולמד במקיף א' בעיר, עוד בימי התיכון בלט כמנהיג, כאשר בכיתה יא' כבר היה רכז הקן בנוער 'הנוער העובד והלומד'. התגייס לנח"ל ושימש שם כמזכיר הגרעין, במסלול קרבי כאשר במהלך שירותו הצבאי יצא לחל"ת ונשלח למחוז חיפה – שם היה רכז מחוז, ועבד עם נוער בסיכון למילוי תפקידים מנהיגותיים.

לאחר שירותו הצבאי ניהל את תנועות הנוער באשדוד וכן מספר מתנ"סים- בהם אשדוד, מצפה רמון וחוף אשקלון, וכמו-כן שימש כמנהל מחלקת החינוך במועצת חוף אשקלון.

בתפקידו הבכיר ביותר היה מנכ"ל 'התוכנית הלאומית לנגב', שם ניהל תקציב של 120 מיליון שקלים ועבד מול כ-30 רשויות וראשי ערים.

בשנת 2009 הגיע ליבנה, קיבל לידיו את הרשת למרכזים קהילתיים עם תקציב של 6.8 מיליון שקלים וכמה עשרות עובדים, ובמהרה הפך את הרשת למודל ארצי שהקיף תקציב של יותר מ-80 מיליון שקלים ויותר מ-1,200 עובדים.

בעל שני תארים במנהיגות ומנהל ציבורי, בוגר קורס דירקטורים ומנחי קורס דירקטורים מאוניברסיטת בר-אילן, וכמו-כן בוגר לימודי תעודה בחינוך, הדרכה והוראה, ובעל תעודת קואוצ'ר – מאמן, יועוץ ארגוני ומנחה קבוצות.

מעיד על עצמו שהוא מאֹד אוהב את יבנה ואנשיה: "אוהב את הקהילתיות, את העובדה שלמרות שהעיר גדלה מאוד היא לא איבדה את צביון הקהילתי שלה, ובנוסף גאה בעשייה של השנים האחרונות ובדברים שיצרתי ביבנה, בהם פסטיבלים – פסטיבל הבירה ופסטיבל האורות, חוג לכל ילד בקרב הקהילה האתיופית והחרדית, קהילה נגישה, עמיתים, שגרירים, ועוד".

ה"בייבי" שלו הוא פרויקט 'המסע', במסגרתו במשך יותר מ-5 שנים חוו כ-180 תושבים קורס העצמה ששינתה את חייהם.

מאיר שטרית

בן 75, בעבר חבר-כנסת ושר בממשלות ישראל, וראש העיר הראשון של יבנה.

נולד במרוקו ועלה לישראל עם משפחתו בשנת 1957. הקים ארגון של צעירים ביבנה שפעלו לשינוי פני העיירה.
בשירותו הצבאי השלים קורס קצינים והוסמך כקצין ארגון רפואה, וסיים את שירותו הצבאי בדרגת רב-סרן, כראש ענף קצינים בחיל הרפואה.

החל את דרכו כראש מועצת יבנה. עם השנים צבר רכוש ובדירוג 'פורבס' של הפוליטיקאים העשירים בישראל תופס את המקום הרביעי, עם הון אישי המוערך בכ-57 מיליון שקלים.

נשוי לרות שטרית, אשת עסקים ובעלת משרד פרסום, ולהם בן ובת. בת נוספת שלהם, מירי, נפטרה מסרטן בנעוריה.

גיסו של חבר הכנסת מאיר כהן מ'יש עתיד'.

שטרית פעל להבאת אוכלוסייה חזקה ליבנה על-ידי סגירת המזבלה הסמוכה, טיפול במפגעי ביוב ובניית שכונות של בתים חד-משפחתיים.

ב-1986, עם מתן מעמד 'עיר' ליבנה, הפך לראש העיר, תפקיד בו החזיק עד לשנת 1987.

בתחילת יולי 2018, לקראת לראשות העיר אשר התקיימו ב-30 באוקטובר באותה שנה, הודיע על התמודדותו על ראשות העיר יבנה במסגרת רשימה עצמאית בראשותו. בבחירות שנערכו באוקטובר 2018 קיבל 4,562 קולות (20.37%) לעומת ראש העיר המכהן צבי גוב-ארי שזכה ל-58.38% מהקולות. רשימתו של שטרית – 'מקומי יבנה' – זכתה בשני מנדטים במועצה.

במאי 2015 מונה לתפקיד ראש התמחות לניהול אסטרטגי ומדיניות ציבורית לתלמידי תואר שני בפקולטה לעסקים ומינהל ב'מרכז האקדמי רופין'.

בתפקידיו כשר בממשלות ישראל כיהן במשרדי האוצר, המשפטים, הפנים ונוספים. עוד שימש בעברו כגזבר הסוכנות היהודית.

בשנת 2014 נמנה עם חמשת המתמודדים בבחירות לנשיאות ישראל. בסיבוב הראשון של הבחירות קיבל 31 קולות, והעפיל לסיבוב השני מול ראובן ריבלין, אך הפסיד לו ברוב של 63 קולות מול 53 קולות – בעקבות תמרונים פוליטיים בין מפלגות בכנסת

יוסי לגזיאל

בן 62, מנכ"ל 'קניון הזהב', היה מיועד לתפקיד סגן ראש העיר וממלא-מקום לאחר הבחירות המוניציפליות ב-2018, לאחר שהיה מס' 2 ברשימת 'יבנה שלנו' של גוב-ארי. לאחר ניצחון הרשימה הודיע כי הוא מוותר על מושבו במועצת העיר לטובת מס' 6 ברשימה, עו"ד דורית בן-מאיר, וזאת בשל תפקידו כמנכ"ל הקניון ומשום שהיה מצוי בעיצומו של פרויקט עסקי שמנע ממנו להתפנות לעיסוקים נוספים.

קיימת תמימות-דעים כי תרם רבות לזכייתו של ראש העיר בקדנציה נוספת, ולאורך השנים נותר איש סודו הבכיר והקרוב ביותר של גוב-ארי.

שימש יו"ר מועדון הכדורגל 'מכבי צבי יבנה'.

בעל תואר MBA במנהל עסקים מאוניברסיטת בן-גוריון, ותואר BA במדעי החברה מהאוניברסיטה העברית.

בעבר שימש כמנכ"ל קניון 'גירון' באשקלון, ולפני-כן כראש ענף חינוך ויחסי-ציבור במטה חיל-האוויר, וכמפקד טייסת בבסיסי חיל האוויר תל-נוף וסירקין.

בעל ניסיון עשיר בתחום הלוגיסטיקה, משאבי-אנוש, תשתיות ואחזקה, ניהול תקציבים, ועוד.

רועי גבאי

חבר מועצה – יו"ר רשימת 'יבנה במרכז', באופוזיציה למן הבחירות המוניציפליות האחרונות באוקטובר 2018, לאחר קדנציה קודמת בה היה חבר מועצה מטעם סיעת 'יבנה שלנו' אותה עזב.

עבד במשרד לענייני ירושלים ובמטה הדיור במשרד האוצר, היה יועץ פרלמנטרי בכנסת ועבד באקדמיה כמרצה לשלטון מקומי.

רס"ן במילואים, מפקד פלוגה ביחידה קרבית, נשוי לטל ואב לשלושה.

לטעמו, העיר חייבת לייצר מקורות הכנסה חדשים כי התלות שהעיר מייצרת כלפי הארנונה למגורים הולכת וגדלה ועלול להשפיע על תקציב העיר באופן משמעותי.

הוא מייחס חשיבות וערך רב דווקא לקדנציה הנוכחית בה הוא פועל מהאופוזיציה: "התפקיד שלי באופוזיציה הוא לעבוד עבור כל האלפים שהצביעו לי ולעבוד יותר קשה עבור אלה שעדיין לא הצביעו עבורי, כדי שנוכל להתחיל ביבנה תהליכים שמתרחשים בערים בהן ראשי רשויות צעירים מובילים שקיפות, יעילות, חשיבה אחרת, כדוגמת ראשון-לציון, ירוחם, הוד השרון, באר-שבע, אשקלון ואחרות".

רונית ארנפרוינד

אשת פסיכולוגיה וחינוך, מטפלת משפחתית וזוגית, ומשפטנית.

מנהלת מערכת חינוכית בעיריית ראשון-לציון בעבר, מרצה לפסיכולוגיה בעבר ב'בית ברל' ו'המכללה למנהל'.

מנכ"לית מכון 'מעברים' ויו"ר ארגון הגג של כל המקלטים לנשים נפגעות אלימות וילדיהן, כולל מנהלת האגף לקידום מעמד האישה ב'ויצ"ו'-ישראל.

יזמה והובילה את התוכנית הלאומית לקידום נשים במשרדי הממשלה ובחברות ממשלתיות, פעילה במשור הארצי בקידום מעמד הנשים ומאבק באלימות נגד נשים, ניהלה מערכות ציבוריות גדולות בתחום החינוך והחברה בארץ.

אקטיביסטית חברתית, פמיניסטית וממובילות מחאת בלפור ו'אין מצב'.

החלה את פעילותה הפוליטית ביבנה בשנת 2003, בחרה להיות באופוזיציה, שם ציירה מושג חדש ותמונת מצב חדשה של אופוזיציה דעתנית ולוחמנית, במיוחד במאבקה עבור כלל התושבים והקהילות בעיר.

בשיא פעילותה הציבורית יזמה וניהלה ביד רמה את 'מאבק המרתפים' המפורסם, במסגרתו הובילה מאבק ציבורי ומשפטי להשבת כספי ארנונה שגבתה העירייה שלא כדין, בגין מרתפים, עשתה זו בהצלחה ותושבים רבים קיבלו המחאות עם החזרי תשלומים.

נאבקה לפתיחת בתי אוכל בשבת במתחם 'רוגובין' בעיר, הפעילה יום לימודים ארוך ומפעל הזנה (בהתנדבות) בשני בתי-ספר ביבנה, נאבקה על תוואי הרכבת במערב, ובימים אלה עוזרת לתושבים לממש את זכויותיהם בהתחדשות עירונית בשכונות השונות בעיר.

בשנת 2008 התמודדה לראשות העירייה וכמעט זכתה לעלות לסיבוב שני ואיימה על המשך כהונתו של גוב-ארי.

במהלך השנים כיום הייתה פעילה כחברת מועצה וידוע כי היא נמצאת בקשר טוב ועוזרת לכל הקהילות בעיר: חרדים, חילונים, ותיקים וחדשים.

היתה חברת מועצה בכל הוועדות, כולל בתפקיד יו"ר ועדת ביקורת, עד שנת 2018.

בשנים האחרונות פעילה במישור הארצי במפלגת 'יש עתיד', כולל בכנסת, בליווי חקיקה בנושאים שונים, של דיור, מעמד האישה ועוד.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקופית קודמת
שקופית הבאה
דילוג לתוכן