פרידמן מספר על החלטתו השבוע, להתמודד בפריימריז ב'ליכוד': "הגיע הזמן שבמפלגה הגדולה ביותר, מפלגת השלטון, תהיה נציגות לאנשים עם מוגבלות. בשבע וחצי השנים האחרונות פעלתי בהתנדבות מלאה לקידום זכויות אנשים עם מוגבלות. חבריי לארגון 'נכה, לא חצי בן-אדם' ואני הבאנו הישגים חסרי תקדים.
חמישה וחצי מיליארד שקלים נוספו לקצבאות הנכות, לשילוב אנשים עם מוגבלות בתעסוקה ועוד שורה ארוכה של רפורמות משנות חיים.
ההישגים הללו הם לא דבר של מה בכך, אך יש עוד הרבה מה לעשות. השאיפה להעלות את קצבת הנכות עד לגובה שכר המינימום, לבטל את 'חוק לרון', להוביל רפורמות בתחום בריאות הנפש והעובדים הזרים בסיעוד, להעלות את הסיוע בשכר דירה ולאפשר חיים מלאים בקהילה.
בתקופה האחרונה חשבתי רבות על עתידה של מדינת ישראל, בדגש על עתידה החברתי. החלטתי לחזור הביתה לתנועת ה'ליכוד', התנועה שהייתי חבר בה כמעט כל חיי הבוגרים.
בעת הזו המדינה שלנו זקוקה ליציבות ולגורם מאחד. המדינה שלנו זקוקה למנהיגות ולניסיון של בנימין נתניהו על-מנת להתמודד עם האתגרים, הביטחוניים, הכלכליים והחברתיים.
העבודה המשותפת עם שר האוצר לשעבר ישראל כ"ץ, שלראשונה שם את ציבור הנכים בראש סדר העדיפויות, הראתה לכולנו שב'ליכוד' רואים אותנו. אני יודע שגם למתפקדי ה'ליכוד' הנושאים החברתיים חשובים ביותר.
אני מתמודד על מושב בכנסת כדי להיות קול לנכים, לקשישים, לעולים החדשים ולכלל האוכלוסיות המוחלשות. ביחד נעשה שינוי, ונצליח".
צפו בהכרזתו של פרידמן על ההתמודדות:
פרידמן נולד ב-5 באפריל 1988 (בן 34) בעיר פינסק שבבלארוס. בשנת 1990 עלה עם משפחתו לישראל. בשנת 1996 אובחן כמתמודד עם מחלת ניוון שרירים מסוג SMA. בעקבות המחלה רותק לכיסא גלגלים ובמשך השנים איבד כמעט לחלוטין את היכולת לזוז.
בינואר 2015 יזם את מאבק הנכים תחת הסלוגן ”נכה, לא חצי בן-אדם”.
במסגרת המאבק שהוביל חוקק בחודש פברואר 2018 חוק להעלאת קצבת הנכות בהיקף חסר תקדים של 4.3 מיליארד שקלים ובסך הכל גדל תקציב הנכים בשנים האחרונות בכ-5.5 מיליארד שקלים. כמו-כן נרשמו הגדלה משמעותית של קצבאות הנכות של ילדים ובוגרים, שילוב אנשים עם מוגבלות בתעסוקה, ושורה של רפורמות נוספות.
כיום פרידמן מכהן כחבר בוועדה הציבורית לבחינת כללי הזכאות לדיור הציבורי במשרד הבינוי והשיכון, חבר בפורום היוועצות של מינהל המוגבלויות במשרד הרווחה והביטחון החברתי, ומרצה למנהיגות, העצמה אישית וחברתית.
פעילותו לקידום זכויות אנשים עם מוגבלות והצבתם בחזית החברה הישראלית הביאה להכרה והוקרה, ובין היתר הוא נכלל ברשימות האנשים המשפיעים בארץ ובעולם, זכה בתואר 'איש השנה' של ערוץ 9 בקרב דוברי רוסית, ולאחרונה זכה בתואר 'גיבור ישראל' מטעם מוזיאון החירות הלאומי של פילדלפיה, ארה"ב.