בעקבות הרחבת הצו, יוסמכו הפקחים העירוניים לאכוף את העבירות הבאות: אי-חבישת קסדה; איסור על רכיבה בכלים חשמליים מתחת לגיל 16 או ללא אישור הכשרה (אישור הנדרש למי שאין רישיון נהיגה); איסור הרכבה; איסור שימוש באוזניות או במכשיר נייד בעת רכיבה על מדרכות שבילי אופניים, שבילי הולכי רגל ומעברי חצייה.
כמו-כן, לפקחים תינתן סמכות לאכוף עבירת אי-ציות של רוכבי אופניים עם מנוע-עזר ורוכבי קורקינט חשמלי לתמרור המסמן רכיבה בניגוד לכיוון המסומן בחץ, בעת רכיבה בשביל אופניים.
בנוסף, סמכויות הפקחים הורחבו כך שיוכלו לבצע אכיפה נגד רוכבי אופנועים בכל שביל המסומן כמיועד להולכי רגל ובמעברי חצייה, ולא רק במדרכות אלא אף בנתיב המסומן כמיועד לאופניים, כפי שהם מוסמכים כיום.
אישור הצו מהווה צעד משלים להעלאת תעריפי קנסות התעבורה שאישרה הוועדה בשבוע שעבר.
ח"כ איתן גינזבורג, יו"ר הוועדה, אמר כי הצו נועד להציל חיים ויכפיל ואף ישלש את יכולות האכיפה של הפקחים העירוניים כלפי הכלים הדו-גלגליים החשמליים.
ח"כ אורי מקלב אמר כי המטרה חשובה, אולם עם זאת הוסיף כי העברת סמכויות נוספות לפקחים מהווה צעד שיש לו השלכות רבות, וצריך ללוות אותו בהכשרה מתאימה.
נציגת המשטרה, רב-פקד סימונה זילבר, הדגישה כי האכיפה בכביש מסוכנת הרבה יותר גם לאוכף וגם לנאכף, ולכן נכון שתישאר בידי השוטרים בלבד.
נציגת המועצה לשלום הילד, נועם וילדר, טענה כי המועצה קיבלה במהלך השנים פניות מקטינים שדיווחו על היתקלויות עם פקחים עירוניים שהובילו לבהלה מיותרת וטראומה לקטינים, כי לא היו נהלים ולא הייתה הכשרה מתאימה.
היו"ר גינזבורג אמר בתגובה כי אסור לקטינים מתחת לגיל 16 לרכב על כלים חשמליים, וברור שפקחים עירוניים רגישים יותר כלפי קטינים ולא רוצים לרדוף אחריהם. לדבריו, יש הבדל בין עבירה שנעשית בתום-לב לבין עבירות שנעשות בצורה בוטה ומתריסה.
השר לביטחון הפנים עֹמר בר-לב אמר כי "צו הרחבת הסמכויות הוא שלב נוסף במאבק שלנו בתאונות הדרכים. התאונות בהן מעורבים רכבים חשמליים דו-גלגליים הפכו להיות נגע המוביל לנפגעים, וזה מצב שאסור לנו להשלים איתו. המחויבות שלנו היא להיאבק במי שמרשים לעצמם לפרוע חוק ולסכן את הסביבה, מבלי להבין שהכלים החשמליים הדו-גלגליים עלולים להיות קטלניים אם לא משתמשים בהם כראוי".
צילום: דוברות 'איחוד הצלה'