שי הרשקוביץ נכנס לעולם המוזיקה באופן מקצועי משנת 2002. ההשפעה עליו וההשראה שלו מגיעה ממוזיקת רוק ושירים ישנים מלודיים – וזה לא מפתיע, כי המוזיקה בשבילו היא כלי לריפוי הלב והנשמה, ולכן בשירים שהקליט החליט להתעסק בסל האושר ושק הזעם – בים האהבה ובאוקיינוס הדמעות.
את דרכו במוזיקה התחיל בצבא, כשחבריו – שהאמינו מאד בכישרונו הבולט – דחפו אותו לשיר. את שירותו הצבאי עשה בבסיס חיל הים באשדוד, בתפקיד מכונאי רכב. בשנים 98'-95', לאחר סיום שירותו בצה"ל, החל לחפש חומרים מתאימים בכדי להקליט סקיצות לחברות תקליטים, ועבד עם האמנים עופר לב, תומר הראל ואייבי קזס.
שי נאלץ לנטוש את תחום המוזיקה בסוף 2002, בשל סיבות אישיות – וחזר לעסוק במלודיות ובמילים בכוחות מחודשים בשנת 2018, עם חומרים מקוריים משלו בייצוג של ה'פליילינק'.
שיתופי פעולה – כי לפעמים קשה לבד
בין היצירות של שי ניתן למצוא מגוון שיתופי פעולה: 'העיוני' – שיתוף פעולה עם הזמרת מיכל כהן-בידה – בשיר מחווה לזמר והיוצר דוד אליה ז"ל; "אני בא" – שיתוף פעולה עם הזמר ניר פוראי בגירסת כיסוי לשלמה ארצי – שיתוף הפעולה בין ניר לשי נוצר תוך כדי ראיון ברדיו 'אפי-לוג' בתוכניתו של ניר: "כוס קפה".
תחושת ה"ביחד" חשובה מאד לשי, שמרגיש שיצירה המורכבת מנפשות נוספות הופכת עשירה יותר ומבטאת רבדים עמוקים יותר עבור היוצר. אחת משאיפותיו לעתיד היא להפיק יצירה של שירת רבים – בה יטלו חלק לפחות עשרה אמנים.
שי היה שותף בפינת הנוסטלגיה בתוכנית 'שישי ישראלי' עם איציק שם-טוב וגיא ריגאי ברדיו החברתי הראשון בשנים 2019-2020, וב-2019 פרסם שיר מחאה סאטירי: "שמונה בערב" – על מערכות החדשות, בשיתוף פעולה עם אייבי קזס ושמוליק בכר. השיר יצא בסמוך למועד הבחירות לכנסת, ובהמשך שיתוף הפעולה עם שמוליק בכר הוליד גם שיר בסיגנון הקאפלה: סיפורו של גרגיר סוכר שכוונתו להעיר את הציבור על מחלת הסוכרת, באופן עדין, ידידותי למשתמש.
בכל יצירה מלווה את שי המעבד המוזיקלי אייבי קזס, האחראי ללחנים.
יצירותיו של שי הושפעו גם מחייו האישיים, כאשר ב-2005, שנה לאחר שאביו נפטר, שי חיבר מכתב המתאר את השנה הקשוחה שחווה. ב-2019 החליט להקליט את המכתב בתור שיר, וב-2021 הוציא את אלבומו "שק הזעם וסל האושר". באלבום שותפים חברים ויוצרים מוכשרים: מיכל בידה, ניר פוראי, שמוליק בכר, אילן אדא ותומר הראל.
באלבום זה מלווה אורי ברנס את שי בגיטרות – תושב רחובות עם ניסיון של יותר מ-30 שנה בתחום, וחבר במספר הרכבי רוק בארץ ובחול. על העיבוד וההפקה המוזיקלית, גיטרה בס וקריינות אמון אייבי קזס, מי שאחראי ללהיטים רבים המתנגנים בתחנות הרדיו הגדולות. את האלבום ניתן לרכוש בחנויות המדיה.
לב חצוי? כן, כל אחד (כמעט) מכיר
ב-2021, חודשים ספורים לאחר צאת האלבום הוציא שי את הסינגל "לב חצוי", בשיתוף עם מיטל ירמי, תושבת עקרון. השיר נכתב למילותיה של המשוררת והסופרת יהודית מליק-שירן (מנהלת 'רדיו אפילוג'), והוא מדבר על ילדים להורים גרושים מנקודת מבטם של הילדים הנופלים בין הכיסאות. השיר מבטא את כאבם ואת הכמיהה לשקט ולשלווה, לסביבה בטוחה – ואת החלום על משפחה נורמלית, עם אבא ואמא. השיר נכתב עבור שי, שהוא חבר בתנועה החברתית "א' זה אבא", אשר חבריה פועלים במישורים רבים לקידום שוויון מגדרי בהורות.
ב-2021 שי השתתף במופע "ניר פוראי וחברים", שם הכיר את הזמרת והסטנדאפיסטית שושי בנדבה, ושניהם ביחד שיתפו פעולה במחווה לזמרת והיוצרת סי היימן בשיר "שבור קיר" מתוך תקליטה הראשון של היימן ו'להקה מקומית', שיצא בקיץ 1987.
שי מעדכן כי בקרוב מאוד תצא לבמות הופעה משותפת שלו עם ניר פוראי ב'בית היוצר'.
האזינו לאלבום המלא: "שק הזעם וסל האושר"
חלל ריק במקום שבו פעם עמד אבא
בשנת 2019 פרסמו מערכות 'סטטוס השפלה' (אז 'סטטוס') ו'סיטי ניוז' (אז גם – 'סטטוס') כתבת היכרות עם שי, בה ניתן היה להכיר בכישרון המופלא הצומח ולהתוודע לסיפורו האישי המרגש. הנה, לתזכורת, מעט מהסיפור העומד בבסיס היצירה והכישרון:
השיר הנקרא "מכתב לאבא" נכתב בשנת 2005, שנה לאחר שהאב נפטר, והוא מתאר את השנה הקשוחה שחווה שי, בה החליט לעזוב את המוזיקה מאחר ולא מצא בו את הכוחות ותעצומות הנפש הנדרשים בכדי להמשיך ולהתנהל בשגרת העשייה המוזיקלית – כשעננת הכאב הגדול ריחפה מעליו בכל מקום ובכל מעשה ומהלך.
מילות השיר והלחן המופלא שכתב עבורו אייבי קזס מעבירות במדוייק את תחושות האובדן ואת הקושי להתמודד עם החלל הריק שנותר במקום בו פעם עמד האב – לצד רגשי האשמה, הכאב והצער הגדולים על שלא הספיק להיפרד. חבריו שכנעו אותו כי אם לא יקליט את המכתב כשיר – המדובר באובדן כפול. "אמרו שאם לא אקליט את השיר זה יהיה בבחינת לאבד את אבי בשנית – ושוב לפספס הזדמנות לפרידה", הוא אומר.
היצירה "מכתב לאבא" שהתה בפרוטוקולי הפלייליסטים של תחנות הרדיו המובילות במגזר המוזיקה: 'גלגלצ', 'גימל', 'לב המדינה', '91 אף.אם' ואחרות, ומושמע תדיר בתחנות הרדיו האינטרנטיות.
כל יצירותיו של שי ניתנות להורדה באתר 'פליילינק' אשר הוקם בשנת 2010 על-ידי אנשי מקצוע מובילים מקרב תעשיית המוסיקה בישראל, והמעניק במה לכל יוצר ישראלי וחשיפה מקסימלית עבור היצירה אותה הוא מבקש לקדם. "אנו מאמינים שיש יצירות טובות שפשוט לא מגיעות לאוזניים הנכונות", אומרים אנשי 'פליילינק'.
שי מיוצג ע"י אקו"ם (אגודת הקומפוזיטורים והמוסיקאים) ומושפע ממוזיקת רוק.
ניתן להאזין לשירים באמצעות הקישור: https://www.playlink.co.il/item/26