דף הבית » הערב, לראשונה: הענקת אות 'יקיר העיר יבנה' לאליהו דקל דה-קסטרו ולרב אברהם אשטמקר
הערב, לראשונה: הענקת אות 'יקיר העיר יבנה' לאליהו דקל דה-קסטרו ולרב אברהם אשטמקר
השניים קיבלו את הציון המשוקלל הגבוה ביותר במסגרת ועדת הפרס על פעילותם הענפה והמסורה למען קהילות העיר [] יישר כוח!
עיריית יבנה תעניק לראשונה הערב, יום רביעי, 4 במאי, יום העצמאות ה-74 למדינת ישראל, את אות 'יקיר העיר יבנה' לשני תושבי העיר אשר קיבלו את הציון המשוקלל הגבוה ביותר במסגרת ועדת הפרס.
ראש העיר ומועצת העיר אישרו פה אחד את החלטת הוועדה בראשותו של המשנה לראש העיר, ד"ר אהוד ויצמן, להעניק את האות לתושבי העיר אליהו דקל-דה קסטרו, והרב אברהם אשטמקר.
🥇 אליהו דקל דה-קסטרו –
פעיל לרווחת תושבי העיר יבנה, בעיקר לאוכלוסיה מעוטת יכולת, בדגש על נוער בסיכון. אלי משקיע ממרצו, זמנו וכספו לטובת תושבי העיר, מתנדב באקי"ם כיו"ר הסניף ומנהל את המקום בתבונה וביד רמה, עם פעילויות ויוזמה יוצאות דופן. מתנדב כמורה ב-5 בתי-ספר, מעביר שיעורי מוטיבציה לדור הבא ומשכין שלום בבתי התושבים. מגייס מתנדבים רבים בכל תחומי העיסוק המסייעים בפעילויות התנדבות שונות, שותף בפרויקט "בני מצווה" וכן בפרויקט צהל"ה. איש חסד בכל רמ"ח איבריו.
משכין שלום. דקל-דה קסטרו
🥇הרב אברהם אשטמקר –
משמש כרב מתחילת שנות השמונים, כיום רב קהילה ביבנה ורב קהילה ראשי ליוצאי הודו בארץ. הנגיש את היהדות ומנהגי העדה ההודית בכתיבת ספרים בנוסח אחיד לכולם. ספריו נמצאים בספריה הלאומית בירושלים. ציוני, ערכי ופועל מתוך שליחות ואהבה רבה לציבור. זכה למוֹל דור ראשון ודור שני, ואף זכה להכניסם לחופה. הרב אשטמקר חתום על אמנת המוהלים אשר מחוייבים לתת מְמִשלח ידם גם ללא שכר למי שידם אינם משגת, ואכן שמו של הרב אשטמקר התפרסם בעיר כמוהל העורך בריתות רבות ללא כל תמורה. הרב מסביר פנים, בעל נכונות ואכפתיות לסייע בכל עת ולכל אדם בצרה או בשמחה, משכין שלום בין תושבים ובעלי עסקים.
הרב אשטמקר עלה לארץ בגיל 9 והגיע ישירות ליבנה. מאז ועד היום הוא תושב העיר ואף מעל עשרים השנים האחרונות לא יצא ללון מחוץ ליבנה חוץ מפעמיים בודדות (אחת מהם על-מנת לטוס לסין לקיום מצוות ברית-מילה).
בשנות העשרים המוקדמות הוא קיבל על עצמו להיות שליח ציבור בבית הכנסת 'מגן שלמה' ביבנה לעולי הודו.
כנהוג בעדה, מי שהופך להיות שליח הציבור הראשי נושא גם בחובות המוטלות עליו, ולפיכך דודו שלום אשטמקר ע"ה הפציר בו להמשיך ולהעמיק בלימודי יהדות ותורה.
במהלך השנים למד הרב את דיני השחיטה והפך לשוחט. כן גם למד אצל המוהל הרב חג'ג' בלוד והפך למוהל מוסמך.
בהמשך גם למד את דיני החופה והקידושין והפך לרב מחתן ומכניס זוגות רבים תחת חופה וקידושין כדת משה וישראל.
בשנות ה-90' המוקדמות אביו אליס אשטמקר זצ"ל ואחיו שלום אשטמקר זצ"ל רצו לשמר את תפילת הקהילה ולכן הוציאו סידור לשבת בעמל רב.
מאז ועד היום הרב המשיך להוציא סידורים רבים לשבת, לימי החול, לאבלות ולחגי ישראל, הכוללים את הטקסים והמנהגים של בני הקהילה. ספריו נמצאים כיום בספריה הלאומית בירושלים ובבתי-כנסת של הקהילה, מקריית-שמונה ועד אילת. ספריו מצויים גם בבתי-כנסת של יהודים יוצאי הודו, בקנדה ובבריטניה.
במהלך מגיפת הקורונה ביצע הרב אשטמקר בריתות רבות במסגרת מצומצמת מאוד בבתים ללא משפחה, ואף זכה לחתן זוגות בבתים במניין מצומצם (חתונה אחת אף שודרה בערוץ 12 בשידור חי, לאחר ביטול החתונה של הזוג באולם).
הרב איננו מקבל שכר מהעירייה או מהרבנות כרב קהילה, והכנסתו העיקרית היא מפעילות הקודש.
בנו של הרב, יניב, מספר כי אביו התרגש מאוד בעת שקיבל בשבוע שעבר את שיחת הטלפון מראש העיר, בה התבשר על זכייתו בתואר 'יקיר העיר יבנה'.
מאותו רגע שיצאה השמועה הוא מקבל טלפונים והודעות רבות מתושבי העיר והוא מבקש להודות באופן אישי לכל אחד ואחת מהמברכים.
הרב מודה לוועדה אשר בחרה בו וכן למועצת העיר ולעומד בראשה, צבי גוב-ארי, על הבחירה ומבקש להבהיר כי איננו רואה את הבחירה בו כמובנה מאליה, והוא יודע שיש "רבים וטובים שעושים למען הקהילה".
יניב אשטמקר מוסיף: "אבי משמש מליץ יושר על העיר יבנה בכל מקום בו הוא נמצא, ומחוייבותו לעיר באה לידי ביטוי בין היתר בהשתתפותו בתפילות בית הכנסת 'מגן שלמה' ביבנה בכל שבת וחג".
מליץ יושר. הרב אשטמקר
ראש העיר, צבי גוב-ארי, בירך בשם תושבי העיר את דה-קסטרו והרב אשטמקר, והודה להם על פועלם רב השנים למען קהילת יבנה.