פרויקט התיעוד מתבצע בהובלת אגף הרווחה והשירותים החברתיים ובשיתוף מיזם 'אוטוגרפרס-להשאיר חותם', ועמותת 'עמית', והוא מציג תמונות וטקסטים אותם בחרו השורדים לשתף, וכן וקטעי וידאו בהם מספרים הגיבורים את סיפורם.
בין סיפורי הגבורה המטלטלים: כיצד העורף הפך לחזית; התמודדות עם אובדן של בני משפחה, הורים וקרובים; רעב, קור, ייאוש, תחושת פחד – לצד יצר הישרדות חזק, אומץ, גבורה ותקווה, ובהמשך בניית חיים חדשים בארץ ישראל ובעיר נס-ציונה.
מרבית הגיבורים ביקשו להעביר מסר של אהבת הארץ וההכרה כי החיים כאן אינם דבר המובן מאליו.
לאירוע הפתיחה המרגש הגיעו שורדי השואה מלווים בבני משפחותיהם, ילדים, נכדים ונינים, ולאחר קבלת פנים, סיור בתערוכה והקרנת סרט המסכם את פרויקט התיעוד, קיבלו כל אחת ואחד מראש העיר שמואל בוקסר וסגנית ראש העיר סמדר אהרוני, תעודת הוקרה על השתתפותם בפרויקט וספר המסכם את מסע התיעוד.
יוסף גרנשטיין: "הסיפור שלי ארוך, אבל המסר ברור: משואה לתקומה. שרדתי את כל הקשיים. בשנת 1962 הגעתי לנס-ציונה, עם שורשים חזקים בניתי כאן את ביתי. כל 12 נכדי גרים היום בנס- ציונה".
ראש העיר, שמואל בוקסר: "תערוכת 'גיבורי מלחמת העולם השנייה' מעניקה לנו הצצה ייחודית אל ההיסטוריה הכואבת של המלחמה, עם זרקור ייחודי על תושבי העיר החיים בינינו ונושאים עימם סיפורי גבורה אותם בחרו לשתף למען הדורות הבאים. חובתנו המוסרית להיחשף לסיפורים, להקשיב, לזכור ולהזכיר. לכבד ולהוקיר את ותיקי העיר, אשר שרדו את הזוועות, לחמו בצבאות ובמחתרות, והינם חלק בלתי נפרד מהקמתה וביסוסה של מדינת ישראל ושל העיר נס-ציונה".
התערוכה 'גיבורי מלחמת העולם השנייה תוצג החל מיום ד', ערב יום השואה, 27.4.22, ברחבת הכניסה לאולם קריית התרבות, והיא פתוחה לציבור הרחב. התושבים מוזמנים להגיע, לבקר, להתרשם – ולזכור.