לאחר יותר מעשור מבקש משרד התקשורת לבטל את מודל התמיכות הקיים והציג היום (א') מודל חדש לקידום תכניות העשרה לצעירים בתחומי התקשורת, בעיקר בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית בישראל.
במסגרת המודל החדש, משרד התקשורת יתמוך ברשויות מקומיות בפריפריה שיעודדו צעירים להשתלב בתחום התקשורת והמדיה על-ידי קידום יוזמות ותכניות העשרה שונות בתוך הרשויות, מתוך הבנה כי ברשויות המקומיות קיימים הידע והכלים הנדרשים לפיתוח יוזמות ותכניות כאמור בהתאם לאופי הרשות, מאפייני תושביה וכן הצרכים המקומיים הייחודים לכל רשות.
שוק השידורים עבר בשנים האחרונות מהפכות משמעותיות בעקבות ההתפתחויות הטכנולוגיות ושינויים בהרגלי הצפייה של הציבור הישראלי. נוכח התפתחויות אלו, נראה כי יעילותם של המבחנים לחלוקת כספי תמיכות של משרד התקשורת למוסדות ציבור המקיימים שידורים קהילתיים פחתה, ואלה אינם מקדמים באופן המיטבי, לעת הזו, את האינטרסים הציבוריים הרלוונטיים עליהם אמון המשרד.
פיתוח וקידום של תכניות העשרה לנוער בתחום התקשורת והמדיה, יאפשרו, בין היתר, לחשוף צעירים למקצועות התקשורת השונים, לחזק את תחושת המסוגלות של הצעירים באמצעות התנסות מעשית, ולעודד צעירים מרקעים חברתיים ומגוונים להשתלבות בתחום. באופן זה, יינתן ביטוי למגוון התרבותי והחברתי הישראלי גם בתחום התקשורת.
התמיכה תהיה עבור תכניות העשרה בתחומים: הפקה, עריכה, בימוי, תסריטאות, תחקירנות וליהוק, כמו גם כתיבה ועריכה עיתונאית. התמיכה תעודד השקעה ביצירה ישראלית מקורית. לצד אלה, התמיכה תעודד תכניות העשרה שנועדו להקנות כלים ומיומנויות לשימוש בפלטפורמות ויישומים דיגיטליים, לרבות רשתות חברתיות וכן הקניית כלים לצריכה ביקורתית של תקשורת על כל סוגיה.
בהתאם למבחנים החדשים למתן כספי תמיכות של משרד התקשורת לרשויות מקומיות המפעילות תכניות העשרה לנוער בתחום התקשורת והמדיה, ועדת התמיכות של המשרד תבחן ותעניק תמיכות על בסיס הקריטריונים הבאים: תכניות חדשניות, עשירות ומגוונות המוסיפות ידע חדש; תכניות מעשיות הכוללות מתן כלים שיובילו לניסיון מעשי בתחום התקשורת; מוסדות חינוך וארגונים- לרבות חברות הפקה וגופי שידור שייצרו תכנית העשרה לנוער בפריפריה, באזורי עדיפות לאומית וממעמד סוציו -אקונומי נמוך.