ועדת העבודה והרווחה בכנסת אישרה הבוקר (שלישי) לקריאה ראשונה את הצעת החוק שיזמו חברות הכנסת אורלי לוי-אבקסיס ('הליכוד') ונעמה לזימי ('העבודה') שיחייב תשלום דמי-מחלה מלאים – החל מהיום הראשון – לחולים במחלה קשה כסרטן ולמטופלים בדיאליזה, וכן לימי טיפול תקופתיים. יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום ('העבודה') הדגישה כי מדובר בחוק מוסרי שאין כמוהו, לטובת החולים הקשים.
בחוק דמי מחלה-התשל"ו–1976 נקבע כי עובד שנעדר מעבודתו בשל מחלה יהיה זכאי החל מהיום הרביעי ואילך לדמי מחלה מלאים, ואילו בימים השני והשלישי – למחצית דמי המחלה. משמע, שביום הראשון להיעדרו, לא יהיה זכאי לדמי מחלה.

כיום חיים בישראל למעלה מ-200,000 חולי סרטן וכאלה שהחלימו מהמחלה. כמו-כן, מדי שנה מתגלים בישראל כ-28,000 מקרים נוספים. בשנים האחרונות, הודות לשיפור בשיעורי הגילוי המוקדם ודרכי הטיפול במחלות הסרטן, חולים רבים מחלימים וחוזרים לשגרת חיים פעילה ולעבודה במשרה מלאה. אך גם לאחר ההחלמה המטופלים מחוייבים בביקורות הכרוכות באשפוז-יום או בטיפול יומי, בהתאם לסוג המחלה ולחומרתה. עובד-חולה אינו זכאי עד היום לדמי-מחלה עקב היעדרות שאינה מתמשכת יותר מיום אחד. גם בעת גילוי המחלה צפוי העובד להיעדר לצורך בדיקה חד-יומית בשל המחלה, ולא היה זכאי עד-כה לדמי מחלה בעד היעדרויות אלה.
לפיכך, מוצע בחוק החדש לקבוע כי עובד שחלה במחלה קשה ומוכרח להחסיר יום עבודה או להיעדר מחלקו בגלל בדיקות ביקורות תקופתיות או טיפול תקופתי, יהיה זכאי לדמי מחלה מהיום הראשון להיעדרות. לדעת יוזמת החוק ח"כ אורלי לוי-אבקסיס, דווקא לאנשים צעירים שחלו במחלה קשה וטרם צברו ותק בעבודה יש לשמור על מקום העבודה. יוזמת החוק, ח"כ נעמה לזימי, ציינה: "שוק העבודה צריך להיות מותאם לכל חלקי הציבור, והתקופה בה יישמר לעובד מקום העבודה – קצובה בזמן. החוק הזה נוגע בסולידריות הכי-בסיסית, ואנו לא צריכים להיות תלויים במעמדנו הכלכלי".
עו"ד תמר מתתיהו ממשרד הכלכלה הביעה את תמיכתה בחוק, בו יוגדרו המחלות הקשות, בהן מחלה ממארת ומחלת כליות, להן נצרכים בדיקות וטיפולים תקופתיים. היא הדגישה את הצורך לכלול את הטיפול במחלה עצמה ואת הביקורת התקופתית. נציגי משרדי הבריאות, האוצר והמשפטים תמכו בחוק.
משה בניטה, אב שכול לילד שנפטר מהמחלה, הדגיש כי במחלת ילד אחד ההורים נמצא צמוד לילד החולה, וההורה השני בעבודה חלקית בלבד – בגלל הצורך לטפל בשאר ילדי המשפחה. לפיכך יש לאפשר לאחד ההורים לקבל את מלוא ימי המחלה. היועצת המשפטית של הוועדה, עו"ד נועה בן-שבת, השיבה כי לצורך העניין ישונה גם החוק לעניין מחלת ילד. נציגות איגוד לשכות המסחר והתאחדות התעשיינים, הדגישו את הצורך באישור ייעודי למחלה קשה זו – ולא להסתפק באישור מחלה כללי.