ליברמן וברביבאי ליצרני ויבואני מוצרי המזון: "העלאת המחירים פוגעת באזרחים, לא נהסס לנקוט בצעדים להבטחת כלכלה הוגנת"

שרי האוצר והכלכלה העבירו מכתב חריף לראשי החברות בו טענו כי בשנה האחרונה נהנו מהוזלות בעקבות התחזקות השקל, מבלי שהפחיתו מחירים לצרכנים בישראל | קראו לחברות לנקוט אחריות לאומית: "הכרזתכם על העלאת מחירים בעת הזו היא צינית ופוגעת באזרחי המדינה. עצרו את גל העלאות המחירים!" | ובתוך כך - ממחר תעריף החשמל יתייקר ב- 5.7%

שר האוצר אביגדור ליברמן ושרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי פנו במכתב אל יצרני ויבואני מוצרי המזון והצריכה, במטרה לעצור את עליית המחירים: "הכרזתכם על העלאות מחירים בעת הזו היא צינית ופוגעת באזרחי המדינה", ציינו.

השניים כתבו כי "ממשלת ישראל נקטה בצעדים חסרי תקדים, בהם ביטול מדיניות דמי האבטלה לעובדים בחל"ת, וזאת על-מנת להגדיל את היקף התעסוקה במשק ובמטרה לשמר פעילות יציבה. יחד עם זאת, המשבר לא תם. אזרחים ועסקים רבים טרם התאוששו מהקורונה. ממשלת ישראל עושה כל שביכולתה על מנת לסייע להם לצלוח את הגל, אך נדרש שיתוף מצד יתר 'השחקנים' ".

"עד שנת 2021 השקל התחזק משמעותית אל מול מטבעות אחרים בעולם, וזאת, בסביבה אינפלציונית נמוכה. משמעות הדבר היא שמוצרים שיובאו על-ידי החברות לישראל הוזלו משמעותית עבורן – מבלי שהפחיתו את המחיר לצרכן הישראלי בהתאמה, והוא נותר מהגבוהים בעולם למוצרים אלו", כתבו, "לנוכח כל האמור, הכרזתכם על העלאת מחירים בעת הזאת היא צינית ופוגעת באזרחי המדינה. לא נהסס לנקוט בצעדים הנדרשים להבטחת כלכלה תחרותית והוגנת".

לפי הנתונים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.3% בחודש דצמבר 2021, ובכך, השלים עלייה שנתית של 2.8% בשנת 2021 כולה. כך למשל, מחירי הדלק מתייקרים היום בשיעור חד למדי, ויעמדו על כ-6.71 שקלים לליטר בנזין 95 אוקטן.

הסיבה להתייקרות היא ככל הנראה הקטנת תפוקת הדלק על-ידי היצאניות הגדולות, שנועדה לשמור על מחירו לאורך השנה הראשונה לקורונה, עת ירד הביקוש. אמנם ההשפעות הכלכליות של הקורונה פחתו ורוב כלכלות העולם התאוששו, אך ההיצע לא גדל בהלימה להתאוששות.

ובתוך כך: ממחר: תעריף החשמל יתייקר ב- 5.7%

רשות החשמל הודיעה כי התעריף לצרכן הביתי יתייקר ב-5.7%, זאת לאחר שלפני חודש פרסמה שהתעריף היה צפוי להתייקר בכ-4.9%. לפי הרשות, הגורם המרכזי לעלייה בתעריף הוא מחיר הפחם העולמי שעלה במהלך השנה האחרונה בלמעלה מ-100%. סך העלות המוכרת צפויה לעמוד על כ-3.24 מיליארד שקל, גידול של כ-9.1 מיליארד שקל מהעלות המוכרת בשנה החולפת.

 

תצלום: 'אסם', יח"צ

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן