מרכז השלטון המקומי קורא למשרד הבריאות לקבוע כי ילד בגן שנחשף למאומת ואינו חיובי לקורונה – צריך לחזור לגן, לגננת ולחברים.
בדיון שהתקיים אתמול בוועדת החינוך של הכנסת בראשות ח"כ שרן השכל, בעקבות היעדר צוותי חינוך בגני הילדים ובידודים ממושכים של ילדים מתחת לגיל 5, דרשה יו"ר הוועדה ממשרד הבריאות להפעיל את מתווה הכיתה הירוקה בגני הילדים. "ילדים מתחת לגיל 5 אינם יכולים להתחסן ולכן עם כל חשיפה למאומת בגן הם נכנסים לשרשרת של בידודים שפוגעת בהם ובהוריהם, שנאלצים להישאר איתם בבית ולוותר על עוד יום עבודה", אמרה השכל ודרשה ממשרד הבריאות לבדוק האם יש הצדקה להשאיר ילדים מתחת לגיל 5 שנחשפו למאומת, במשך חמישה ימים בבית עם אחד ההורים.
לדבריה, במידה שאין הדבקה נרחבת ואין תחלואה קשה ניתן לקיים מתווה מקל בגני הילדים, כגון כיתה ירוקה: "יש לנו רשויות ש-60% מהגנים בתחומן סגורים, זה בלתי מתקבל על הדעת". היא דרשה קבלת נתונים לגבי מספר הגנים הסגורים בעקבות תחלואת הקורונה והבידודים, והודיעה שתקיים בשבוע הבא דיון מעקב.
ד"ר אפרת אפללו, מנהלת המחלקה לחינוך ולקידום הבריאות במשרד הבריאות, השיבה כי כרגע אין כוונה להפעיל את מתווה הכיתה הירוקה משום שהאומיקרון מדבק יותר ויש רצון למנוע תחלואה עודפת. "המתווה של האנטיגן הביתי בבתי הספר היסודיים לא עבד – חלק מההורים לא דיווחו ולא ביצעו בדיקה. ראינו את ההדבקות העודפות אבל הסכמנו להמשיך עם המתווה, עם הידוק קל", ציינה, ועם זאת הוסיפה כי תעלה את הנושא מול בכירי המשרד והנושא ייבדק. ד"ר אפללו דיברה בזום בזמן שהיא מבודדת בבית עם בתה שנחשפה לחולה קורונה.
מיכל מנקס, סמנכ"ל חינוך ורווחה במרכז השלטון המקומי, עדכנה שעמדת הארגון היא לאפשר לילדי הגן שנחשפו למאומת להיבדק בבדיקה מוסדית, ומי שמקבל תוצאה שלילית יוכל לחזור ללמוד בגן. "אין שום סיבה שילד בריא ללא תסמינים יישאר בבית עם אחד ההורים ויגרום לכך שיפסידו ימי עבודה", אמרה מנקס וציינה כי יו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס, שלח פנייה בעניין לראש הממשלה.
לדברי סיגל שפיץ, נציגת הנהגת ההורים הארצית, הרושם בקרב ההורים הוא שגני הילדים נדחקים לשוליים ושיש זלזול כשמדובר בילדים קטנים: "אנחנו חושבים שהגיע הזמן לשים את הילדים בראש סדר העדיפויות. יש היום סגר במערכת החינוך בגני הילדים, ובערים משמעותיות יותר מחצי מהגנים סגורים היום בבוקר. יש ילדים בבידוד שלישי ברצף, וצריך למצוא את המודל שיחזיר את הילדים לגנים. המחסור בכוח אדם הוא לא חדש ולא מהקורונה". היא הוסיפה כי היא שומעת הורים רבים המעודדים חינוך ביתי או מעבר לחינוך פרטי: "מבחינתנו זה אסון, כי אנחנו בעד מערכת חינוך ציבורית חזקה", אמרה שפיץ.

דורית חזן, יו"ר ארגון גננות מחנכות מבית ההסתדרות הלאומית: "הגננות, כמו צוותי רפואה – חשופות למחלות בגנים. לא ייתכן שהגננות חשופות יום-יום ל-35 ילדים ובני משפחותיהם, ואין בקשה להחריג את הגננות בכל הנושא של הבידודים. היום מעבירים גננות וילדים ממקום למקום כדי שיהיה המשך רצף לימודי. לא יכול להיות שימי הבידוד של הגננות ירדו מימי המחלה שלהן. הגננות חשופות בחזית וזועקות לשגרה".
סוניה פרץ, סמנכ"לית ומנהלת אגף בכיר כוח-אדם במשרד החינוך, אמרה כי מדובר בתקופה שאינה שגרתית ולכן המחסור בכוח אדם: "ביום-יום אין מחסור בגננות, אבל יש מחסור במילוי מקום".