נגיד בנק ישראל העריך בדיון ועדת הכספים את עלויות האומיקרון למשק: "אנחנו מדברים על סדרי גודל – במונחי תוצר – של טיפה מעל מיליארד שקלים בעשרה ימים, או 2 ומשהו מיליארד על 20 יום".
פרופ' אמיר ירון הוסיף וציין כי נוכח ההערכות לגל יחסית קצר, בן מספר שבועות: "מדובר בשלב זה לא באירוע בסדר גודל מקרו-כלכלי. בתרחיש כזה מומלץ להמשיך במנגנוני פיצוי נקודתיים, שממוקדים בענפים שנפגעים". לצד זאת קרא הנגיד לממשלה להיערך עם תוכנית חירום במידת הצורך.
אם אנחנו הולכים לתרחיש של 15 אחוז בדיקות חיוביות מתוך 30 אלף בדיקות, מדובר ב-123 מיליון שקלים".
"הסוגיה שנמצאת לפתח כל מקבלי ההחלטות היא תרחישים יותר קריטיים שעלולים להפוך את הגל ליותר מקרו-כלכלי – למשל פגיעה בשירות חיוני או פגיעה לא לינארית. כל התרחישים האלה – ואנחנו לא שם כרגע – כבר יכולים להביא לפגיעה מקרו-כלכלית גבוהה", אמר פרופ' ירון.
לשם השוואה ציין הנגיד כי את הגל השלישי ואורכו מעריכים בבנק ישראל בעלות של "בערך 7-8 מיליארד שקלים – וזה כבר חצי אחוזי תוצר". עוד הוא הוסיף וציין כי "חשוב מאוד להיות מאוד-מאוד ממוקדים", אך סִייֵג: "חשוב להבין שרמת האי-וודאות שלנו מאוד שונה מהנקודות שהיינו בבואנו ליישם את רשת הביטחון ובוודאי את קופסת הקורונה הראשונה בחודשים מרץ-אפריל".
ירון ציין כי ההערכה היא שהגל הנוכחי מגלם פגיעה של 0.1-0.2 אחוזי תוצר, וסיכם כי התרחיש הבסיסי הוא שהגל יסתיים בסופו של דבר עם שיעור של 5.5 אחוזי צמיחה בתום 2022, "כאשר חלק גדול מהפעילות חוזר לאחר הגל, אבל צריך להיות עם היד על הדופק לאחר מכן".