חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מהבוקר – מתווה חינוך חדש תחת איום הקורונה: לא עוד שיטת הרמזור; לימודים בבתי הספר ולא בזום

משרדי הבריאות והחינוך הגיעו להסכמות בעניין | התפתחויות נוספות: מבוטלת רשימת המדינות האדומות; 'קפלן' פתח מחדש את מחלקת הקורונה

לאחר שהושגו הסכמות בין משרדי הבריאות והחינוך, מתווה החינוך החדש הנכנס לתוקף היום מתבסס על ביטול שיטת ה'רמזור' – תלמידי בתי הספר והגנים ימשיכו ללמוד באופן פיזי בכיתות, בהתאם למתווה הבדיקות והבידודים המונהג במשק.

לפי המתווה, אם יתגלה חולה מאומת בכיתה, ללא קשר לאחוז המתחסנים בה, כפי שהיה נהוג עד כה – התלמידים יתנהלו בהתאם למתווה הבדיקות והבידודים המונהג במשק. לפיכך, מחוסנים או מחלימים יבצעו בדיקת אנטיגן ביתית או מפוקחת, ואם הבדיקה חיובית יישארו בבידוד במשך עשרה ימים.

לא עוד 'רמזור'

תלמידים לא-מחוסנים יבצעו בדיקת אנטיגן מפוקחת – אם הבדיקה תצא חיובית, ישהו בבידוד במשך 10 ימים, ואם הבדיקה שלילית ישהו בבידוד במשך שבעה ימים, בכפוף לבדיקה שלילית.

עוד סוכם כי הכניסה למוסד חינוכי לעובדים ומבקרים תאושר בהצגת תו ירוק בלבד. כמו כן, תימשך חובת עטיית מסכות בבתי הספר, וכן יבוצעו בדיקות אנטיגן לתלמידים על-ידי נאמני הקורונה בבתי הספר.

בנוסף, לא יונהג מתווה מיוחד לפעילות החינוך הבלתי-פורמלי ולטיולים עם לינה, ויבוטל המתווה המיוחד לפנימיות. כמו-כן גם רופא מחוזי במשרד הבריאות יהיה מוסמך להורות על סגירת מוסד חינוכי, בהתייעצות עם מנהל המחוז הרלוונטי במשרד החינוך.

מתווה החינוך החדש יוחל על כל מוסדות החינוך בישראל: כל גני הילדים לרבות פעוטונים, בתי-ספר יסודיים, חטיבות הביניים, תיכונים, המוסדות להשכלה גבוהה ולהכשרה מקצועית, החינוך הבלתי-פורמלי ופנימיות.

ההסכמות בין משרדי החינוך והבריאות הושגו לאחר ימים מתוחים בסוף השבוע, בהן התגלע סכסוך חריף בין שרת החינוך שאשא-ביטון לבין שר האוצר ליברמן. כזכור, בשבוע שעבר הודיע משרד הבריאות כי מיום חמישי בבוקר היה ניתן לבצע בדיקות אנטיגן בבתי הספר היסודיים – אלא שמשרד החינוך בתגובה הודיע למנהלים כי נאמני הקורונה במוסדות החינוך לא יכולים לבצע את הבדיקות: "ההחלטה לא תואמה ולא כללה נוהל משפטי מסודר. בסוגיה זו היה הכרח מצד משרד הבריאות לשתף פעולה עם משרד החינוך טרם הפרסום לציבור", נמסר בהודעה מטעמה של שרת החינוך.

בתגובה לדברים, הגיב משרד הבריאות להתקפות מצד שרת החינוך וצמרת משרדה: "משרד הבריאות מושקע כולו בהתמודדות עם גל התחלואה, ולא יעסוק בהכפשות. סוכם בין משרדי הבריאות והחינוך על דחייה קצרה של יישום המהלך לבידוק אנטיגן בידי נאמני הקורונה, וזאת כדי להבטיח היערכות מיטבית ומלאה בבתי הספר היסודיים בכל רחבי הארץ. לפיכך, הוחלט כי שני המשרדים יפעלו ביחד באופן מיידי לגיבוש נהלים הנוגעים להסדרי העבודה הרלוונטיים של הנאמנים, אישורי ההורים ותדרוך מנהלים. רק בעבודה מאומצת ובשיתוף פעולה כן ואמיתי, נוכל להבטיח את יישום המהלך כבר בתחילת השבוע.

לא עוד מדינות אדומות

עוד שינוי בהנחיות שנולד בסוף השבוע: משרד הבריאות המליץ לממשלה להסיר בשלב זה מרשימת המדינות האדומות את כל המדינות, וזאת לנוכח שיעור התחלואה בכניסה לישראל לעומת שיעור התחלואה בקהילה. ההחלטה נכנסה לתוקף בלילה שבין חמישי לשישי.

המלצת זו של משרד הבריאות התקבלה לנוכח המדיניות שהוגדרה מראש על-ידי הממשלה, לפיה מנגנון המדינות האדומות יושהה במצב בו מספר המאומתים הנכנסים מחו"ל יורד מתחת ל-5% מכלל התחלואה במדינה. לפיכך, המדינות שיוסרו מרשימת המדינות האדומות ויעברו לכתומות הן: איחוד האמירויות, ארה"ב, אתיופיה, הממלכה המאוחדת-בריטניה, טנזניה, מקסיקו, שווייץ ותורכיה.

כמו-כן, ממטה המאבק בהתפשטות הקורונה נמסר כי בממשלה שוקלים לשנות את מתווה הבידודים להורים שילדיהם נמצאו מאומתים. ראש הממשלה בנט ערך דיון עם בכירי משרד הבריאות והנחה אותם לבחון את המדיניות מחדש, וייתכן והם יודיעו כבר בימים הקרובים על ביטול או על קיצור הבידוד להורים.

המרכז הרפואי 'קפלן' פתח מחדש את מחלקת הקורונה

במרכז הרפואי 'קפלן' מקבוצת 'כללית' מאושפזים 11 חולי קורונה, מתוכם 3 במצב קשה, 3 במצב בינוני ו-5 במצב קל.
במקביל, החל מבצע חיסוני העובדים במנה הרביעית, אשר ימשך גם בשבוע הבא.

פרופ׳ טריף בדר, מנהל המרכז הרפואי 'קפלן' ובית-חולים 'הרצפלד': "נערכנו לגל הנוכחי באופן שיאפשר המשך טיפול מקצועי וזמין לכלל המטופלים, ולכן מחלקות הקורונה בבית החולים הן מודולריות וערוכות לקלוט חולי קורונה בחלק מבודד וסגור, לצד מטופלים הזקוקים לאשפוז בפנימית. לאור העלייה המשמעותית בתחלואה בימים האחרונים, נאלצנו להסב מחלקה שלמה לטובת מטופלי קורונה. במקביל, אנו מתמודדים עם מספר גדול של אנשי צוות מבודדים וגם מאומתים, והדבר מייצר קושי גדול על התפקוד השוטף במחלקות, ואנחנו ערוכים לקיצור תקופת הבידוד, שיאפשר לנו להשיב לעבודה חלק משמעותי מהכוח המטפל. אנו שמחים לראות את העלייה בכמות המתחסנים בקרב הציבור, אבל זה עדיין לא מספיק. גם אל מול האומיקרון, החיסון יעיל במניעת מחלה קשה ובאשפוזים, ולכן הוא נותר המפתח למנוע את העומסים הכבדים על מערכת הבריאות".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקופית קודמת
שקופית הבאה
דילוג לתוכן