המפגש המרגש של הסופר שי יאסו עם תלמידי בית החינוך הדמוקרטי ביבנה

אסף הדר

את שבוע חגיגות הסיגד העבירו ילדי בית החינוך הדמוקרטי ביבנה בצורה קצת אחרת. לאחר שיחה מרתקת עם שי יאסו שעלה לישראל בעזרת כוחן של רגליו וחוכמת חיים, הם קיבלו את הספר "יאסו" המתאר את סיפור עלייתו שלו כילד קטן מאתיופיה לארץ ישראל, וכמיהתו להגיע לירושלים. הסיפור מגולל את התלאות שעברו בדרך: רעב, צמא ופורעים שניסו למנוע את המסע שלהם לארץ, עד הגיעם לישראל ולאיחוד המשפחה כולה בארץ.

״כלום לא היה חסר לנו, רק דבר אחד. ירושלים. בכל פעם שראינו את החסידות חוזרות מעונת הנדידה שלהן, היינו מרימים עיניים ופורשים את זרועותינו למעלה ואומרים: ׳חסידה חסידה האם הבאת לנו בשורות מירושלים?׳. תמיד חלמנו על ירוסלם, ולא ידענו איך ומתי נזכה להגשים את החלום הזה. ידענו שהסכנה גדולה כי השלטונות לא התירו לצאת מאתיופיה. אך, אנו ידענו שלמרות כל הסכנות והקשיים, אנחנו עוד נגיע. הרצון לעלות לירושלים היה חזק יותר מכל הפחדים והסכנות״. תמיד חלמנו על ירוסלם"

הספר נכתב מתוך כבוד ליוצאי אתיופיה ורצון חזק לספר את סיפורם, אותו לא מכירים ישראלים רבים – על הגבורה המתוארת בו ועוצמתו שהיתה כמו אוויר לנשימה. הספר מתאר בפני הילדים את רב התרבותיות בישראל ובמהלך הפגישה עם שי, כותב הספר, הילדים הקשיבו קשב רב, הסתקרנו, שאלו שאלות נוקבות ועמוקות ואצל רבים מהם המשיך השיח בבית.

בית החינוך הדמוקרטי בניהולה של מרב קביזון שואף לעודד ערכי "תיקון עולם" המייחדים אותו כמקום של עשייה והקניית ערכים, במקביל ללמידה. המטרה שהתלמידים יחשפו לסביבה וליכולת להיות משמעותיים ותורמים לזולת. אחד הערכים החשובים הוא ערך "הרב תרבותיות". החברה הישראלית מורכבת מקבוצות מגוונות היוצרות יחד "פאזל" חברתי עשיר ומגוון. השאיפה בבית החינוך הדמוקרטי, להכיר קבוצות שונות מתוך הרצון ליצור חברה רב-תרבותית שבה לכל קבוצה מקום. כאשר ילדים גדלים בחברה מגוונת וחשופים לילדים מקבוצות שונות נוצרת אצל הילדים תמונת עולם קשובה ומודעת יותר המעריכה גיוון ושונות ולשם אנו שואפים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן