נשים רבות נהנות להעביר דווקא בכתב את המסר שלהן לבן הזוג. התכנים שנשים כותבות עליהם הם רבים ומגוונים. בקשות התנצלות, סיפור על חוויית הפגיעה שלהן מבן הזוג, בקשות לשינוי אצלו, ביקורת עליו, מכתבי פרידה וכמובן – מכתבי אהבה.
המכתב שנשים כותבות לבן הזוג בעניינים הללו מאופיין לרוב בטקסט ארוך מאד, מתיש, שאף יתפרס על כמה עמודים. האמת היא שלא מדובר רק במכתב, גם בהודעות טקסט בווטסאפ יש נטייה לנשים להאריך מאד במלל. זה לא קורה סתם ככה כי משעמם להן. יש לכך סיבה מפעימה!
הסיבה שחלק מהנשים מאמצות לעצמן את ההבעה בכתב, פעמים אף יותר משיחה ישירה, היא משום שנשים אוהבות לדבר על רגשות ולהביע רגשות, ובמכתב הן יכולות להביע את רגשותיהן בצורה הטובה ביותר. מכתב ארוך של אשה הוא בדרך כלל דרך ההבעה הטובה והכנה ביותר של רגשותיה. היא יכולה להביע את רגשותיה בצורה חשופה בכתב יותר מאשר בעל פה, משום שבשיחה ישירה אנחנו בדרך כלל נבוכים יותר.
במכתבי אהבה, אין בעיה בדרך כלל באריכות. לגבר תמיד יהיה כיף לקרוא על כמה לאשה שלו כייף אתו, כמה הוא עושה לה טוב בחיים וכמה היא אוהבת אותו – גם אם המסר הזה נפרס על כמה דפים, אפילו ספר שלם.
אמנם בשאר העניינים שציינו, האריכות הינה לרועץ והיא תפספס את המטרה שלשמה המכתב נועד.
לרוב הגברים אין חשק וכוח לקרוא מכתב ארוך, בפרט אם הוא מלא בביקורות נוקבות כלפיהם. יתכן שפרסת בפני הגבר שלך את רגשותייך העמוקים ביותר ואת עוצמת הפגיעה הרגשית שלך בצורה הכנה ביותר, אבל בגלל האריכות שלך ובפרט בגלל התוכן, הרגשות שלך לא יקבלו את הכבוד הראוי להם במכתב הזה. המכתב שלך ספוג כולו ברגשות ובלב שלך, אבל הגברים לא תמיד נותנים את הדעת לכך. הם לרוב יעלעלו במכתב במהירות, וגם אם הם יקראו אותו, זה יהיה בצורה מהירה של הסתכלות בלי העיון הנדרש להתחבר לנכתב. יתכן שהגבר אף יזלזל במכתב מחמת אורכו.
כשרוצים להעביר מסר לגבר בזוגיות צריך ללמוד לכתוב בקצרה ולתת את הפאנץ' היכן שצריך. כשהמכתב מראש הוא קצר ולא נפרס על יותר מעמוד והוא גם בכתב מרווח ולא צפוף מדי, אז לא מתייאשים מראש לקרוא אותו.
שימי לב שאת לא מתמרחת מדי ולא כופלת את עצמך. נשים מתמרחות וכופלות דברים במכתבים זוגיים בגלל שהן פשוט מקיאות רגשות, והרגשות מלווים אותן כל משך זמן הכתיבה ולכן הן חוזרות על עצמן גם בלי לשים לב.
במכתב של ביקורת על מעשיו של הגבר, רצון לשינוי בדבר מה בקשר, או דרישה לסליחה ממנו – צריך לנשום עמוק לפני הכתיבה ולהירגע. משום שבגלל שאת מלאה כעסים קרוב לוודאי שהמכתב הזה יהיה ספוג ברובו ברגש הכעס שלך, כי כבר הזכרנו, המכתב הוא בעצם הרנטגן של רגשותייך, ולכן את עלולה להקיא על המכתב דברים קשים ובוטים שיכולים גם לבוא לידי ביטוי במילים קשות של דרישות פיקודיות, ואף להיגרר לקללות והרבה מילות גנאי. את גם תחזרי על עצמך רבות מבלי לשים לב, כי רגש הכעס רק מציף אותך.
אם כתבתן בעבר מכתב בשעת כעס, אתן בטח זוכרות את החוויה הזאת של העט הנעה במהירות של ברק מבלי להפסיק ואתן כותבות וכותבות מליאות אדרנלין. זה אולי כייף במובן של הפורקן, אך מכתב כזה לא ישרת אתכן. לימדו להפריד את כעסכן שלפני הכתיבה ולהתרכז במסר עצמו בצורה נקודתית. בלי לקלל אותו ולרדת עליו, על החברים שלו ועל המשפחה שלו.
במכתב פרידה צריך משנה זהירות, כי לרוב כשאשה כותבת מכתב פרידה לבן הזוג לא מדובר על אדם שציער אותך או הזיק לך באופן ישיר. בדרך כלל מגברים פוגעניים נשים בורחות בלי מכתבים. כשאשה כותבת מכתב פרידה זה לרוב מגיע לא מתוך ריב, אלא מתוך מקום מודע של מחשבה שהקשר הזה לא מתאים לי. אולי משום שהקשר נמרח מדי ולא מתקדם לשומקום, או שהגבר שלה משעמם, לא כייף לה לדבר אתו, ואולי אפילו בגלל שהוא יותר מדי טוב ולא מאתגר. לא משנה מה תהיה הסיבה, במכתב פרידה בנסיבות כאלה חשוב מאד לשמור על כבודו של זה שהולך להינטש.
במקרים כאלה מבנה המכתב הוא מאד חשוב. תחילה כתבי על ההחלטה שלך, לאחר מכן כתבי את המניעים שלך, אם הם קשורים בך ולא בו, כמו למשל שהחלטת לקחת אחריות על החיים שלך כי את מרגישה שהזמן נמרח לך ואת לא מתקדמת אתו לשום מקום. (את רוצה חתונה/התחייבות הוא רוצה להנות איתך ולמרוח לך את הזמן בלי להתחייב לך), לאחר מכן אל תשכחי לפרט את מעלותיו, את אישיותו ולהודות לו על הזמן שהשקיע בך והנעים לך, ותסיימי שאת פועלת מחוסר ברירה ומתוך נטילת אחריות על חייך.