ביבנה ממשיכים למחזר פסולת אלקטרונית

עיריית יבנה מרחיבה את שיתוף הפעולה עם "אקומיוניטי" התאגיד החברתי למחזור פסולת אלקטרונית

עיריית יבנה בשיתוף תאגיד המחזור החברתי 'אקומיוניטי' פועלים להגברת המודעות ליישום החוק לטיפול סביבתי לאיסוף ומחזור ציוד חשמלי, אלקטרוני וסוללות ברחבי העיר. בימים אלה ממותגים מחדש המתקנים לאיסוף פסולת אלקטרונית ברחבי העיר.

כל אדם בישראל מייצר בממוצע 3 ק"ג פסולת אלקטרונית בשנה. פסולת אלקטרונית הינה מסוכנת ביותר ומהגבוהות מבין כל סוגי הפסולת . פסולת אלקטרונית אחראית על כ-70% מסך אפקט הרעילות. החומרים המצויים בפסולת זאת עלולים לחלחל למי התהום, לזהם אותם וכך לפגוע בכדור הארץ כולו. כאשר מכשיר אלקטרוני, עם כל המתכות שבו או סוללה, נטמנים באדמה, נוצר זיהום חמור ובכמויות גדולות הפגיעה עלולה להיות חמורה.
"אקומיוניטי" – התאגיד החברתי למחזור פסולת אלקטרונית,  בשיתוף עיריית יבנה החל בימים אלה בקידום פעילות להעלאת המודעות ולצמצום כמות הפסולת האלקטרונית  בעיר ע"י מיתוגם  מחדש של 12 מתקנים לאיסוף פסולת אלקטרונית הפרוסים ברחבי העיר.
במתקנים אלו ניתן יהיה למחזר מכשירי חשמל קטנים וגדולים לרבות נורות, מחשבים ביתיים וניידים, מסכים, סוללות, מכשירי מיקרוגל ואפייה, ציוד חשמלי, אלקטרוני. ממתקנים אלו יטופלו וימוחזרו המוצרים כך שיימנע הנזק הסביבתי שצפוי היה להיגרם בהשלכה שלהם לפחי האשפה או למקומות לא מוסדרים.

הפסולת שתיאסף מהמוקדים תועבר אל מפעל  במשגב המהווה מרכז ל"אקולוגיה לקהילה מוגנת". המפעל הינו עסק חברתי המעסיק כיום כ- 100 עובדים בעלי צרכים מיוחדים, שם הם עוברים תהליך הכשרה ומועסקים  במחזור והשמשה של פסולת אלקטרונית באמצעות תעסוקה הוגנת ובת קיימא.
רשימת מתקני המחזור מתפרסמת באתר העירוני בכתובת www.yavne.muni.il

מנכ"ל אקומיוניטי, צביקה רובינצ'יק: "אנו רואים חשיבות רבה בהעמקת והרחבת שיתוף הפעולה עם העירייה וזאת מתוך מטרה להעלות את המודעות לנושא איסוף  פסולת אלקטרונית בעיר והסכנות שטמונות בפסולת זו.  המיזם מהווה הזדמנות מצוינת לשילובם של עובדים עם צרכים מיוחדים בעבודת האיסוף, עובדה שהופכת את שיתוף הפעולה לנכס חברתי וסביבתי".
ראש העיר, צבי גוב-ארי: "אנו ממשיכים לנקוט בשורה של מהלכים למימוש חזונה של יבנה כעיר בריאה ומקיימת, בין היתר, על ידי חינוך הדור הצעיר לשמירה על הסביבה ובמקביל לספק את התשתיות המתאימות לכך.  אני שמח על השותפות בפרויקט חשוב זה המשלב דאגה לסביבה, צמצום נפחי פסולת וקידום מטרות חברתיות".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן