בית הספר ברחוב הנחשול בשכונת נאות רבין מניב פירות וגם קוצר אותם. ראש העיר, צבי גוב-ארי לא מסתיר את שביעות רצונו: "בנוסף להתרשמותי מרמת התלמידים הגבוהה, מיכולת ההמשגה והידע הנרחב חוויתי בבית הספר חוויה מרגשת- מפגש עם דור העתיד המאוד מרשים של יבנה שלנו. אכן כל אגורה לטובת החינוך תניב תוצאות חיוניות למדינת ישראל!".
בית הספר האקולוגי הוא בהחלט 'חממה' חינוכית מצוינת לתלמידי העיר. במסדרונות ובכיתות המוסד המטופח והמרשים ניתן לראות את העשייה החינוכית הענפה בו. "אנו רואים בתלמידינו בני אדם ערכיים, מנהיגי העתיד בתחום האקולוגיה והקיימות", מספרת בגאווה שוש גופשטיין, מנהלת בית הספר מיום היווסדו לפני כחמש שנים. "בית הספר שלנו שואף להקנות לתלמידים ערכים ועקרונות המושתתים על אהבה, הרמוניה וכבוד בין האדם, החברה, הטבע והסביבה, ומפתח גישה חיובית כלפי הסביבה תוך העשרה בידע, בשפה ובמיומנויות".
ואכן בית הספר מעודד את תלמידיו למצוינות ערכית והישגית, ליצירתיות, ליוזמה ולפיתוח הסביבה, תוך שמירה על משאבי הטבע וערכיו, כך שיהיה אפשר לקיימם לאורך זמן למען הדורות הבאים. בנוסף בית הספר מטפח בתלמידיו את הזיקה לארץ ישראל, ואת תחושת השייכות לארץ ולתרבות היהודית ישראלית וגם מקנה הרגלים של אורח חיים בריא איכותי ומהנה.

גינה הידרופונית
אחד המקומות הפורחים בבית הספר הוא הגינה ההידרופונית שהוקמה על-פי חזונו של ראש העיר, צבי גוב-ארי, המחזיק בתיק החינוך. גוב-ארי ביקש לפתח במקום סביבה לימודית חוץ כיתתית בפרויקט בו שותפים משרד החינוך ומחלקת הגינון העירונית. הידרופוניקה הינה שיטה לגידול צמחים ללא תלות באדמה, על בסיס מים המכילים חומרי הזנה ודשן. את הגינה המרהיבה הקימו במרפסת בית הספר במערכות סגורות – כלומר המים המדושנים מסתחררים בהן במעגל סגור. ביום חמישי שעבר התארח גוב-ארי בבית הספר והתרשם מהעשייה החינוכית הענפה בו ובעיקר עמד על יישומן של תוכניות חינוכיות שזכו להשקעה מיוחדת של העירייה.
תלמידי בית הספר וצוות המורים מטפחים את הצמחים והגידול נעשה בצינורות עם הזנה מינימלית. לפי שיטה זו שותלים בחור שתילה בצינור בעל קוטר גדול כאשר מים מדושנים זורמים בתחתית הצינור בזרם דק וכך מזינים את שורשי הצמחים. בבית הספר האקולוגי הוקמה תשתית לגידול צמחים בשלוש שיטות שונות והילדים מגדלים השנה חסה, סלרי, עגבניות, פלפלים עלי סלק ובזיליקום. "השתילים שיתפתחו מהזרעים יישתלו במערכות הגידול הקיימות", מספרת רכזת המדעים והאקולוגיה המורה רחל בסר. "שיטת גידול זו מאפשרת לתלמידי בית הספר בהנחיית הצוות החינוכי לקחת חלק בחקר מדעי לגידול צמחים וכן לקחת חלק בהקמת משתלה עצמאית".
חוקרים גם בחלל
תלמידי שכבה ה' למדו במהלך חופשת הקורונה במסגרת הלמידה מרחוק את נושא "חקר החלל" בהובלת המורות למדעים. התלמידים הונחו ליצור דגמים ומיצגים של החלל בהתאם לנלמד ובאמצעות המיצגים יצרו את התערוכה "חקר החלל" המוצגת בבית הספר. להעשרת הלמידה בכיתות הנמוכות, תלמידי שכבה ה' הזמינו את תלמידי כיתות א' עד ד' לסיור בתערוכה ולהרצאה בנושא חקר החלל. תלמידי כיתה ה' הסבירו על הקשר בין החלל, הגלקסיות וכוכבי הלכת וסיפרו את סיפורו של האסטרונאוט הישראלי אילן רמון ז"ל והמשימה של מעבורת קולומביה. כמו כן, הם הסבירו על תרומת טכנולוגיית חקר החלל לחקר היקום ולבני האדם. "התלמידים שלי היו מרותקים ונהנו מאוד וגם אני נהניתי. הנושאים הנלמדים בבית הספר מרתקים אותם, כל תלמידי יוצא עם ערך מוסף וניצוץ בעיניים", אומרת המורה לירז משה.
בנוסף מפעיל בית הספר תכנית ללימודי מדעי המחשב והרובוטיקה, השיעורים מתקיימים בכיתות ד'-ה' ונעשה בהם שימוש בתוכנת סקראץ כאשר תלמידי ה' בונים בסיום התהליך רובוט ומפעילים אותו.
שוש גופשטיין מנהלת בית הספר מאמינה בתלמידים ובצוות החינוכי: "אנו גאים בהישגי תלמידינו שמגיעים לבית הספר עם חיוך ורצון עז לשאוב ידע וגם להינות מחברת הילדים. התמיכה של ההורים ובמיוחד חברי הוועד המוסדי חשובה וגדולה, המעורבות והתמיכה שלהם ושל הקהילה הסובבת את בית הספר מאפשרים לנו המשך צמיחה ועבודה חינוכית פורייה ומשמעותית. תודתנו לראש העיר, צבי גוב-ארי העומד כל העת לצד בית הספר, מעורב ומסייע לפתח ולהעשיר את התכנים. אנו ממשיכים לקלוט תלמידים חדשים בכל שכבות הגיל והם משתלבים בהצלחה ומגיעים להישגים".