דילוג לתוכן

לא על המסיכה לבדה

ד"ר מראד מקפלן מסביר על השפעה של חבישת המסכות בתקופת הקורונה על עור הפנים ודרכים לטיפול

ד"ר סרי מראד (נ+2), החל השבוע בתפקידו החדש כמנהל יחידת עור ומין בביה"ח קפלן מקבוצת כללית. ד"ר מראד עבר התמחות בעור ומין בביה"ח הדסה עין כרם ושימש כרופא מומחה בביה"ח ובשירותי בריאות כללית בירושלים. הוא בן למשפחה שכולה בתחום הרפואה. אביו פסיכיאטר, אמו רוקחת, אחד מאחיו רופא עיניים, אחותו רוקחת ואחיו הקטן רופא מרדים.

ד"ר מראד הנו בעל ידע רב בתחום הטיפולים הביולוגיים והפוטותרפיים לחולי פסוריאזיס ומחלות עור נוספות שהאור משפיע עליהן לטובה במהלך הטיפול. "יש היום כתובת בקפלן לאבחון וטיפול מתקדמים לחולי פסוריאזיס ובכוונתי להקים מרכז שירכז טיפולים חדשים ומתפתחים לחולי פסוריאזיס, בפרט הטיפול הביולוגי שדורש מעקב צמוד ובדיקות חוזרות בבית חולים", הוא מסביר. בביה"ח קפלן יש מכון פוטותרפיה המטפל במחלות עור כגון פסוריאזיס, לחנפלנוס, אסתמה של העור וכו'.

ד"ר מראד מסביר על השפעת חבישת המסכות בתקופת הקורונה על עור הפנים ודרכים לטיפול. "חשיבות המסכות הנה מכרעת וחיונית בתקופת הקורונה בהתאם להנחיות משרד הבריאות. יחד עם זאת, בתקופה שבה הטמפרטורה במגמת עלייה המסכות עלולות לגרום בחלק מהמקרים לאלרגיה במיוחד בקרב אנשים ‏שסובלים מאסטמה של העור או דלקת בזקיקי השערות, בפרט אם המסכה ‏רטובה. ‏הגומי מאחורי האוזניים עלול לגרום אף הוא לעיתים לפצעי לחץ", הוא מסביר. "‏לכן, מומלץ להשתמש במסכה נקייה ככל האפשר ולהוריד את המסכה ‏כל מספר שעות או כל פעם שהיא רטובה ‏כדי לאוורר את הפנים. במקרה של אלרגיה לסוג בד מסוים מומלץ לחבוש מסיכה מבד מתאים אחר, כמו כותנה, ולהשתדל שלא תהיה רטובה". לגבי גומי המסכה ניתן לקשור בחוט שילחץ פחות על האוזניים לאורך זמן.

(צילום: גלעד שעבני)

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *