בגיל 26, טל חיון מיבנה הצליח להגשים את חלום הילדות שכה אהב – לבשל לאנשים. מילדות חנך חיון את המטבח, ועבר כברת דרך כדי להפוך לעצמאי. כשניתנה לו ההזדמנות לבטא את עצמו בחגיגות יום הולדת לאחיו, הוא לקח את ההזדמנות בשתי ידיים וכיום מקבל שלל הזמנות. "כל חיי עסקתי באוכל, הבנתי שזה הצ'אנס שלי לפרוח".
טל גדל ברחוב אהרון חג'ג' ביבנה. תחום הקולינריה ליווה את טל במרוצת השנים לאחר שמגיל צעיר עבד במסעדות שונות, בצבא תפקד כטבח צבאי, ומספר שנים לאחר מכן היה סו-שף בחברת הייטק מצליחה. תקופת הקורונה שפקדה אותנו, שיבשה תוכניות רבות לצעירים שרצו להתפתח, אך דווקא אצל טל זו הייתה סיבה מצוינת להתחיל חיים חדשים. "חברה של אחי רצתה לחגוג לו יום הולדת, ובעקבות הקורונה, היא פנתה אליי שאעשה ערב בשרים ברמה הכי גבוהה שאפשר. כמובן שלא היססתי ודאגתי לכל פרט שניתן, דאגתי לנתחים הכי טובים, וכמובן לדאוג לכל השאר. מאותו ערב זה התגלגל. התקשרו אליי למחרת לקבוע אירועי יום הולדת, ואפילו נכחתי בחתונה ודאגתי לאירוע איכותי".
מה הניע אותך לעסוק בזה?
"האוכל היה מרכז חיי מילדות. זה תמיד בער בי, וכשניתנה לי האפשרות לפתוח עסק משלי, לקחתי אותה בשתי ידיים. בא לך לייצור משהו משלך. כשהתחלתי לעבוד בכל מיני מקומות, הרגשתי שיש שלב של מיצוי. הבנתי מה אני יכול להעניק ללקוחות שלי, אני חושב שאם יש לך את התשוקה הזו והרצון העז, צריך ללכת על זה בכל הכח. אני לא חושב שזה נכון להישאר באזור הנוחות שלך ולחכות למה יהיה".
שף בשרים ביתי הפך לטרנד בזמן האחרון. תושבים בכל קצוות הארץ מזמינים את השף לאירועים חגיגיים, ומאפשר להם להישאר בבית באזור הנוחות שלהם. חיון דואג להשרות אווירה שמחה, אך האוכל שלו מגוון ואינו מסתכם רק בדבר אחד. "רבים פונים אליי בבקשה לעשות ערב אסיאתי, מזרחי. כבר עשיתי ארוחות כאלו, והבנתי שחייב להיות מגוון ולהרחיב אופקים בכל העניין שקשור לאוכל.