החל משנת הלימודים הקרובה יפעל בית הספר במתכונת של יום לימודים ארוך עם תכנית מרגשת, עשירה ומפתיעה. מנהלת בית ספר, ניצה סולומון-כהן: "אימצנו את התפיסה כי רק ילד הפנוי רגשית ללמידה, החש חוסן נפשי, מוגנות ושמפתחים בו תחושת מסוגלות וביטחון אישי יכול להתפנות ללמידה מרקיעת שחקים".
בית ספר יסודי הפוגש מידי יום תלמידים צעירים, החל משנתם הראשונה ועד הכנתם לחטיבה נדרש לגעת בנפשם של הילדים. בית הספר בן גוריון בעיר יבנה, בניהולה של המנהלת ניצה סולומון-כהן, חגג לא מכבר ארבעים שנים להיווסדו והוא לא מפסיק לקלוט תלמידים צעירים וללוותם להיות בוגרים עם מסוגלות אישית ומצוינות לימודית. הנגינה והמוסיקה הם רק חלק מהווי חייהם אשר הופכים אותם להיות שליחים של דור חדש המפיץ אור, אזרחים למופת שערכים מושרשים בהם מגיל צעיר. יש במה להתגאות!
חדש: פותחים את שנת הלימודים תשפ"א עם יום לימודים ארוך!
בסביבה מוגנת, אוהבת ומשפחתית יתקיים החל משנת הלימודים הקרובה יום לימודים ארוך עד השעה 16:00. מדובר בתוכנית ייחודית בהובלת בית הספר בשיתוף אגף החינוך בעיריית יבנה ובתמיכתו ועידודו של ראש העיר, צבי גוב-ארי.
עפ"י התכנית, החל מחודש ספטמבר יום הלימודים הרגיל יימשך עד השעה 16:00 ויכלול שני חוגים לבחירה, ארוחת צהריים חמה תוך התייחסות לאלרגנים, מרכז למידה שיופעל על ידי מורים מקצועיים מתוך צוות בית הספר, המכירים את הילדים במהלך היום ונשארים לסייע ללומדים בשיעורי הבית, בהיערכות למבחנים, בהעשרה ומצוינות בכל תחום, וכל זאת בעלות סמלית של 450 ש"ח לחודש (הכולל בתוכו גם את התשלום ללימודי הנגינה מטעם הקונסרבטוריון ואפשרות להסעה לבית הספר משכונת נאות רבין). הלימודים יתקיימו בכיתות קטנות עד 24 תלמידים. "אנחנו גאים בתכנית שבנינו אשר תהווה חממת חינוכית. יום הלימודים יהווה סביבת העשרה וביסוס למידה בתחומי הדעת השונים, אך גם ישלב תחומי למידה חדשניים מקצועיים ורגשיים, סביבות למידה חווייתיות וליווי צמוד של צוות מיומן ומקצועי, חם, קשוב וזמין", אומרים בבית הספר.
יום הלימודים הארוך יפגוש את הילדים בסופו של יום, אך גם במהלך יום הלימודים עצמו יזכו וייהנו התלמידים מכיתות קטנות וצוות איכותי, מכיל ומקצועי.
סגנונות למידה – בית הספר מפתח צוות הוראה הבקיא במכלול של סגנונות למידה המאפשרים לכל תלמיד למצוא בכל שיעור את כישוריו ויכולותיו ובכך להתעצם ולחוש מסוגלות ופתיחות לחומר הלימוד. סגנונות למידה אלו באים לידי ביטוי בשילוב המחזות, הקראה, צפייה פעילה, שיח, יצירה, שירה, נגינה, דיון ועוד לצד אמצעי למידה חדשניים ומסורתיים. כך שהלמידה היא רכישה, הרחבה ו/או שיפור של יד, תובנה, יכולת או מיומנות באופן כזה שניתן לתאר את הלמידה כשינוי וצמיחה בכל תחום שהוא.
מרחבי למידה – ידוע לכל כי בעידן זה אין ללמידה מקום וזמן מוגדרים. בבית ספר בן גוריון הלמידה מתאפשרת במרחבי למידה בתוך בית הספר ומחוצה לו. כך למשל, לצד מרחבי למידה מתמטיים , חדר עברית (מרכול, קירות מפעילים, משחקי קופסה, חרוזים, משחקי ריצפה ענקיים, משחקים לפיתוח חשיבה מתמטית והעשרת השפה העברית ועוד) קיימים גם מרחבי למידה אחרים המשלבים תנועה ומוסיקה בתוך מקצועות הליבה: חצר מוסיקלית, משחקי ריצפה לימודיים בחצר בית הספר, ספריה עשירה וחדישה, חדר מחשבים מאובזר ונגיש לכל התלמידים. כלל מרחבי הלמידה מזמנים התנסות אחרת וכל מרחב הנו דינמי ומותאם לכלל שכבות הגיל. במרחבים השונים ניתן לפגוש תלמידים בוגרים כחונכים לצעירים, מלמדים, מסבירים, מועצמים ומעצימים. התלמידים מעידים (חלק ממיצ"ב תשע"ט), כי השילוב בין האחריות ללמידה לבין השעשוע מוסיפים לאהבת מקצועות הלימוד וללמידה עצמה.
מקצועות ליבה – בהרבה מבתי הספר נפגוש השקעה רבה בדיפרנציאליות ושעות נוספות לתלמידים שרמות ההצלחה שלהם בינונית. גם בבית ספר בן גוריון ניתן דגש בתוספת שעות רחוב (סיוע של עוד מורה בכיתת הלימוד) ובשעות פרטניות לטובת הישגי הלומדים. יחד עם זאת, מעטים הם בתי הספר שהשכילו, כמו בית ספר בן גוריון, לתת מענה למצטיינים. בבית ספר בן גוריון, ניתן למצוא תכנית למצוינות מתמטית שבה נפגשים תלמידים משכבות א-ו לשיח מתמטי ברמות חשיבה גבוהות, ליצירת פעילויות בית ספריות ולהובלת תחום המתמטיקה בבית הספר ברמה כוללת.
כישורי חיים – תחום כישורי החיים מובל על ידי יועצת בית הספר, יפה מויאל, ביד רמה וברגישות אין קץ. תכנית כישורי חיים מותאמת לשכבות הגיל ובאמצעות שיח פתוח, דיון במליאה ומתן התייחסות אישית מובאים לקדמת הבמה הכיתתית נושאים רגישים רבים המעסיקים את עולמם של הילדים. האפשרות למעגלי שיח אלו פותחת ערוץ אישי ישיר, חם ומחבק הפורם קשרים ויוצר קשרים בינאישיים עם הצוות החינוכי. לצד תכנית זו מתקיימת גם תכנית הנקראת 'משחקי חיבור', תכנית זו משלבת סרטונים קצרים של משחקי חברה כהדגמה ומהם יוצאת הכיתה למשחק דומה שלאחריו מתקיים שיח רפלקטיבי אודות שהתרחש.
בית ספר בן גוריון מאמין כי בתהליך רכישת המיומנויות החברתיות חשוב לאפשר התנסויות בפועל. לכן, בבית הספר פועלות מסגרות רבות המאפשרות ללומדים להביא עצמם לידי ביטוי: מועצת תלמידים פעילה וענפה, יוזמות תלמידים להפסקות פעילות, תכנית מגשרים צעירים, נאמני זה"ב, תכניות חונכים, נגני חצר, נואם צעיר, תורני מרחבים מתמטיים ועוד.
תרומת הייחודיות הבית ספרית – כלל המחקרים בעולם מראים, כי נגינה והקשבה למוסיקה זה הדבר היחיד שאנו יכולים לעשות למען עצמנו וילדינו שיפעיל את כל אזורי המוח– קדמי אחורי ימני ושמאלי, בו זמנית. בבית ספר בן גוריון בייחודיותו המוסיקלית הבינו, כי ככל שמפעילים את האזורים יותר ומאמנים אותם כך נבנים יותר קשרים עצביים ותפקוד המוח עולה, וכך עולים הישגי הלומדים ויכולותיהם להתמודד עם מצבים חברתיים ולסגל לעצמם כישורים רבים. הייחודיות המוסיקלית חוצה כחוט השני את כלל מקצועות הלימוד ומשתלבת בהם כחלק מהתוכנית השנתית של כל תחום דעת. בנוסף, ייחודיות זו באה לידי ביטוי בשני אפיקים מרכזיים: מוסיקה ונגינה. החל מכיתה א' התלמידים לומדים לנגן ונחשפים לפחות ארבע פעמים בשבוע לצלילים, תווים, מנגינות, שירים והרמוניות. כלי הנגינה: אורגנית, כלי מיתר (כינור וצ'לו), כלי נשיפה (חצוצרה, טרומבון, קלרינט, חליל צד, קרן יער ועוד) ותופים הם חלק משלל האפשרויות העומדות בפניהם. תלמידי בית הספר לוקחים חלק בהרכבים מוסיקליים, במקהלות, ממלאים את הקונסרבטוריון גם אחר הצהרים ובוגריו הרבים מתקבלים למגמות מוסיקה, תיאטרון וחוגי דרמה מהטובים בארץ וממשיכים בלימודי התחום גם שנים לאחר מכן.
מעטפת רגשית – כפי שכבר ציינו, בית הספר בן גוריון למוסיקה ידוע בכל העיר ביכולות ההעצמה, ההכלה והיחס האישי של הצוות החינוכי והמנהלי. לכל אחד מהצוות יש מטרה ראשונה והיא להיות קשובים לכל תלמיד ולכל תלמידה, לתת לכל הלומדים מעטפת רגשית וכל זאת לצד אמונה והדגשת המסוגלות והאמון בכל אחד ואחת מהם. בבית הספר קיימות תכניות טיפול ותרפיה מגוונות, תכנית העצמה אישית באמצעות אילוף כלבים, מתקיימים ערבי גיבוש שכבתיים ובית ספריים, מתקיימת תכנית הכלה ומעל הכל קיים צוות מקצועי מסור ומכיל, פנוי וזמין להורים ולתלמידים לשיח מכבד, יד ביד לאורך כל הדרך.
קידמה טכנולוגית –התלמידים מגיעים ללמוד בחדר מחשבים מאובזר וחדיש, נחשפים לתוכניות מתוקשבות המציגות דרישות אקדמיות מותאמות ללומד במאה ה-21 , יוצרים ומיישמים עבודות מתוקשבות ברמה גבוהה מאוד. בבית הספר רשת אינטרנט אלחוטית וטאבלטים לשימוש בכיתות הלימוד. בנוסף קיימות שתי עגלות מחשבים ניידים המשמשים את הלומדים בכלל מקצועות הלימוד. בית הספר מוביל בתחום מדעי המחשב ורובוטיקה וזכה בפרסים רבים לאורך השנים ברמת המחוז. רמת התקשוב הבית ספרית גבוהה מאוד, התלמידים והצוות העוסק בתחום דעת זה נדרשים לא אחת להגיע להציג ולהרצות בכנסי המחוז ועושים זאת בגאווה ובהצלחה.
קשרי קהילה – תרומה לקהילה היא אחת מאבני היסוד של בית הספר. כבית ספר קהילתי רואה בקהילה החובקת את בית הספר חלק בלתי נפרד מתחום החינוך ולמעגלי שיח עם הקהילה ערך עליון בחינוך דור העתיד. כל שכבה בבית הספר מלווה בקהילה עמותה, גן, מרחב ציבורי, נותנת מעצמה בחגים, מגיעה לשיר ולשמח, מעניקה שי ותורמת מזמנה. כל שכבת גיל תורמת ונתרמת ממחווה זו במהלך השנים ומתרגשת כל פעם מחדש. בית ספר בן גוריון מאמין כי דרכו של כל תלמיד חייבת לכלול במסלולה מעורבות חברתית, תרומה לקהילה, אכפתיות מהזולת, קבלת השונה ועוד ערכים הקשורים לחשיבות הקשר עם הקהילה.
מספר המקומות הולך ואוזל… מהרו להירשם!