במקרים חמורים, מחלה זו עלולה לגרום לדלקת ריאות. קשישים ואנשים הסובלים ממצבים בריאותיים בסיסיים, נמצאים בסיכון הגבוה ביותר לחוות את המחלה באופן חמור. חוקרים שונים ברחבי העולם מצאו שחולים שהחלימו מנגיף הקורונה (COVID-19) עלולים לסבול מנזק בריאותי כזה או אחר. מחקר מצומצם שנערך בהונג קונג עקב אחר 12 חולי קורונה שהחלימו, ומצא בין היתר כי:
- 2 או 3 מהם סובלים מבעיה בתפקוד הריאות והם מתקשים לנשום כאשר הם הולכים קצת יותר מהר.
- סריקות שנערכו בקרב תשעה מטופלים ומטופלות העידו על נזק מתמשך, אולם מוקדם מדי לדעת אם מדובר בנזק לטווח ארוך.
- החוקרים מצאו כי חלה ירידה של 20%-30% בכושר הריאות, שגורמת לקשיי נשימה.
בנוסף, חולים נוכחיים עם COVID-19, סובלים מהימצאות נוזלים או פסולת בריאות, מצב שעלול להחמיר בהדרגה ככול שהמחלה מתפתחת. אותו מחקר הצביע על דפוסים המרמזים על נזק לריאות בקרב החולים שהחלימו. לפי החוקרים, פעילות גופנית עשויה לסייע לאנשים אלה להחזיר את הכושר לריאות שלהם, במיוחד פעילות גופנית עדינה המפעילה את הלב וכלי הדם (cardiovascular), כמו שחייה.
האם אפשר לתבוע בגין נזקי גוף בשל נגיף הקורונה?
במצב זה, נשאלת השאלה האם תביעת נזקי גוף רלוונטית עבור חולים שנפגעו מנגיף הקורונה ואת מי אפשר לתבוע? את המדינה, את המעסיק, את הביטוח הלאומי או את פוליסת הביטוח שלכם? על פניו, נראה כי בתרחישים שכאלו עורך דין המתמחה בדיני נזיקין יוכל לסייע למצות את הזכויות הנדרשות.
אם נפגעתם מנגיף הקורונה ואתם מתכננים לתבוע פיצויים בגין נזקי גוף, חשוב קודם כל שתשמרו על כל המסמכים הרפואיים והקבלות הקשורים לעניין. אלה יעזרו לכם לקבל החזרים במידה שהתביעה שלכם תתקבל. לכאורה ישנם מספר גופים שניתן לשקול לתבוע בגין נזקי גוף שגרם לכם נגיף הקורונה:
- המדינה או המוסד המטפל – אם הייתה התרשלות באבחון המחלה שלכם, או אם הטיפול שקבלתם לא תאם את הנהלים המקובלים.
- המעסיק – אם המעסיק אישר כניסת אדם לעסק, למרות שידע שעליו לשהות בבידוד; או אם מעסיק לא הגביל את מספר הנוכחים הרשאים להיות במקום העבודה; או, במקרה של עובד בתחום הרפואה, המעסיק גרם לעובד להיחשף לחולי קורונה, ולא צייד אותו באמצעי המיגון הנדרשים.
- המוסד לביטוח לאומי – אם חליתם בקורונה במהלך העבודה שלכם, אתם יכולים לתבוע דמי פגיעה מהביטוח הלאומי. בנוסף, המוסד לביטוח לאומי משלם למבוטחים שנפגעו במהלך העבודה, מתאונת עבודה או ממחלת מקצוע, פיצוי בגין אובדן שכר או הכנסה.
פוליסת הביטוח שלכם – אם אתם סובלים מאובדן כושר עבודה (חלקי או מלא) או הוכרתם כנכים על ידי הביטוח הלאומי, ייתכן שאתם זכאים לתגמולים או לפיצויים מפוליסת הביטוח או קרן אחרת בה אתם מבוטחים.