עג'ב ג'יבן – לביבה חמה וטעימה לכבוד החנוכה

 

לכבוד חג החנוכה המשמש ובא קבלו חביתות/לביבות קטנות וטעימות, עם מרקם מטריף, קריספי מבחוץ ורך רך מבפנים. אצלנו הן קבוע אחת לשבוע בארוחת הערב. אנחנו קוראים לזה ע'גב ג'יבן (קציצת גבינה בערבית). המתכון המקורי של הסבתא העיראקית הוא שונה מזה. אני עשיתי שדרוג לקציצה, הוספתי בצל מטוגן, ירקות, החלפתי את הגבינה השמנה לכמה גבינות רזות, אבל עדיין מאותה משפחה של לביבות.

מומלץ כל פעם לנסות כל מיני גבינות שונות, רק לשמור על יחסים שווים בין גבינות חצי קשות-קשות (צהובה/בלוגרית/פטה..) לגבינות רכות (הנוזליות, קוטג', גבינה לבנה..). ככה תמצאו לכם את המתכון הכי טעים לכם. הירקות שיש בלביבות, מונעים מספיגת שמן מיותרת. ולכן הלביבות לא ספוגות שמן והן פשוט מעולות. אולי גם כאן יהיה נס פח השמן?

[pic_728]

מצרכים (מקבלים מהמתכון הזה כמות ענקית של לביבות, אפשר לעשות חצי כמות)

1 בצל ענק ואחד קטן
4 תפוחי אדמה -750 גרם
קישוא אחד
 550 גרם קוטג'
 200 גרם גבינת מוצרלה
100 גרם גבינה בולגרית/פטה (גבינה מלוחה קשה)
100 גרם צפתית
מלח לפי הטעם ובהתאם לגבינות ששמים
שני כוסות קמח תופח 
ארבע ביצים
שמן לטיגון

כלים

פומפייה, מחבת, קערה גדולה לערבוב, סיר, סכין וקולפן.

[עג'ב ג'יבן – לביבה חמה – במטבח של שמבז במודיעין]

אופן ההכנה

בפומפייה גסה מגרדים את הקישוא. סוחטים את המיץ. אפשר להיעזר במגבת או מסננת, שמים בצד.
קוצצים בצל ובמחבת מטגנים עד שהוא זהוב.
בסיר מחממים מים חמים להכנת פירה.
את תפוחי האדמה מקלפים וחותכים לקוביות שוות.

[pic_729]

[pic_730]

מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מוכנים.מסננים את המים לחלוטין ומועכים לפירה. 
מוסיפים את הקישוא לבצל לקראת סוף הטיגון כדי שגם הם יאבדו מהנוזלים.
 בקערה נפרדת שמים את כל הגבינות. יחד עם הביצים והירקות המטוגנים והפירה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבי
במחבת מחממים מעט את השמן ומטגנים על אש נמוכה-בינונית. מומלץ לטגן קודם כל אחד לניסיון להבין אם צריך להוסיף עוד קמח/תבלינים/גבינות   

[עג'ב ג'יבן – לביבה חמה – במטבח של שמבז במודיעין][עג'ב ג'יבן – לביבה חמה – במטבח של שמבז במודיעין][עג'ב ג'יבן – לביבה חמה – במטבח של שמבז במודיעין]

*מומלץ לנסות לשלב פעם בטטה/פטריות/פסטו/עשבי תיבול

*אפשר לאפות גם בתבניות מאפינס. אם רוצים ככה אז צריך להוסיף 100 גרם חמאה מומסת/שמן קנולה לתוך הבלילה.

 

[pic_731]

טיפ שמבזולי

קמח סופח נוזלים, בקציצות וטיגונים כאלה ואחרים הוא סופח את השמן במהירות ואחר כך מקבלים טעם חזק של שמן וכמות גבוהה של שמן מיותר במוצר הסופי. אז לכבוד חג השמן שני טיפים:

1. כשמכינים סופגניות, מומלץ לשים מעט אלכוהול, כמו ברנדי לדוגמא, האלכוהול גורם לשמרים לתפוח טוב יותר וגם מונע מהקמח לספוג שמן. ככה תקבלו סופגניות טובות יותר.

2. בלביבות מומלץ לשלב ירקות מסוגים שונים, כמו בטטה, תפוח אדמה, קישוא, ולמעוך אותם לפירה שהם יעשו את הלביבות לרכות ועדינות ויפחיתו את הצריכה בקמח וגם בשמן.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן