מכללת 'אורט'-רחובות: שילוב חברתי בין סטודנטים ממגמות שונות

באחרונה עסקו בוגרי מגמת הנדסאי אלקטרוניקה במכללת 'אורט'-רחובות בהכנות לתחרות פרויקטים ארצית של רשת 'אורט' בנושא: 'חדשנות ויזמות טכנולוגית', אשר נערכה לא מכבר ב'אורט-הרמלין'- נתניה.

בוגרי המגמה יצרו מגוון מרתק של פתרונות טכנולוגיים מתקדמים בתחומי החקלאות, הבטיחות, הנגישות ואחרים. כחלק מתהליך ההגשה של הפרויקטים והתחרות יש צורך במיתוג למוצר הנבחר, כגון יצירת לוגו, בנייה ועיצוב של מצגת עסקית, בניית אתר אינטרנט ופוסטר שיווקי.

לצורך כך גויסו סטודנטים מוכשרים מתכנית 'מגמה לעתיד'–מגמת התקשוב, והפיקו את הפרויקטים הבאים:

בהנחיית המרצה לעיצוב מדיה – עידית דים. עידית יצרה קבוצות עבודה מעורבות של סטודנטים מן החינוך המיוחד וסטודנטים ממגמת הנדסאים, שעבדו בשיתוף פעולה וקיימו סיעור מוחות וחשיבה מעמיקה על קונספט ייחודי עבור כל אחד מהפרויקטים.

הדר מאיר-ארליך, מחנכת מובילה ב'מגמה לעתיד': "אני מאוד נרגשת לראות את המחזור הראשון של מגמת תקשוב מהתכנית שלנו משתמשים בידע ובניסיון שרכשו במגמה, ותורמים מיכולותיהם לעשייה במכללה. מבחינתנו שיתוף פעולה שכזה הוא אחד מרגעי השיא של המגמה, משום שהוא משלב ידע טכנולוגי שנלמד, כחלק מההסמכה הטכנולוגית והשילוב המקצועי בין הסטודנטים מהחינוך המיוחד לבין סטודנטים ממגמות אחרות במכללה.

אייל קודלר, ראש מחלקת אלקטרוניקה, ציין כי "כחלק מהדרישות לקבלת תואר הנדסאי אלקטרוניקה הסטודנטים הלומדים במחלקה נדרשים לבצע פרויקט גמר. מזה שנים שסטודנטים מצטיינים מהמחלקה ניגשים ומציגים את פרוייקטי הגמר שלהם בתחרויות ארציות. עד השנה עיקר ההשקעה של הסטודנטים, מעצם היותם הנדסאי אלקטרוניקה, הייתה בפן הטכנולוגי החדשני של הפרויקט, ופחות בהיבטים המיתוגיים-שיווקיים. שיתוף הפעולה עם הסטודנטים מ'מגמה לעתיד', בו התחלנו השנה, שיפר משמעותית היבטים אלו בפרוייקטי הגמר והשנה הם נראים הרבה יותר טוב. העבודה המשותפת של הסטודנטים משתי המגמות תרמה להם רבות, ואנו מתכננים להרחיב את שיתוף הפעולה בין המגמות בשנה הבאה".

דניאל פוסלניץ, מנהל מכללת 'אורט'-רחובות: "רשת מכללות 'אורט' חרתה על דגלה להיות הבחירה המועדפת על הסטודנטים בדרך למצויינות ולהכשרת דור העתיד של מדינת ישראל. אני שמח שסטודנטים שלנו במכללת 'אורט'-רחובות מכיתות חינוך מיוחד עובדים ובונים פרויקטים ביחד עם סטודנטים בחינוך הרגיל במגמת אלקטרוניקה – אני רואה חשיבות גבוהה בשיתופי פעולה מסוג זה".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן