ביום רביעי נסב לשולחן החג לסדר פסח, מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות ? הכל כל כך שונה , כל כך אחר.
השנה בצל משבר הקורונה משפחות רבות יחגגו כמשפחה גרעינית בפעם הראשונה הרחק מסבא וסבתא . הגעגועים קשים מאוד והתרגשות החג והאווירה שונות. ועדיין צריך לנסות ולחשוב איך לערוך את הסדר הכי בסדר, בהנאה רבה כחוויה משפחתית מחברת ומגבשת.
בשונה מארוחת שישי רגילה או חג אחר ביום זה הארוחה ארוכה מהרגיל וכרוכה בקריאת ההגדה וזמן רב עד שהאוכל מוגש לשולחן -אתגר עבור הקטנטנים שרק רוצים להגיע לחלק של חיפוש האפיקומן .
זה עלול להיות קשה לשבת זמן כה ממושך בסבלנות ואז אנו עדים להפרעות , צעקות , בקשות חוזרות ונשנות לחזור אל השולחן , נדנודים והסדר הופך לבלאגן.
מה עושים?
-
הגדרת ציפיות והכנה מראש- גם שלכם וגם של ילדכם לצפוי. עשו זאת כבר מהיום- ספרו להם מה יקרה בערב זה ועם היותר גדולים דונו גם בקשיים הצפויים להם ובפתרונות האפשריים.
-
תנאי רקע – באותו היום דאגו שישנו שנת צהריים ותנו להם לאכול ארוחה קלה לפני הישיבה לסדר , דאגו להם לבגדים נוחים ותתאימו להם כיסא נוח ומקום ישיבה.
-
הפיכתם לפעילים -בקריאת ההגדה שתפו אותם וגלו יצירתיות במשימות הפעלה– חפשו את העמוד הנכון ( זיהוי מספרים) , שוחחו על התמונות שרואים , תנו להם לעקוב עם היד אחרי קריאתכם , הפכו את השירים לפסטיבל אמיתי ותנו להם האפשרות " להשוויץ " במה שזוכרים מהגן ( לצערי גם זה נפגע השנה), תנו להם להדביק מדבקה אחרי כל עמוד שסיימו וכו' .אם יש לכם זמן ויכולת ערכו חידות קצרות או משחק בינגו שקשורות לכל חלק בקריאת ההגדה ( כמה מכות , מי יודע מה סדר המכות , איך קראו למלך מצריים וכו'), אתם יכולים להכין כרטיס מדבקות כחיזוק. רעיון נוסף להכין מחוון – מסלול קצר שבו מתואר סדר הסדר וככה הם יודעים כמה תחנות צריכים לעבור עד חיפוש האפיקומן לו מחכים בהתרגשות רבה , כזו שלא נפגעת גם בצל הקורונה.
-
מחמאות וכמה שיותר – חזקו והחמיאו על כל המתנה בסבלנות ועל כל ביטויי נימוס
-
" הפסקה מבוקרת" – אם אתם צופים מראש קושי ,ערכו איתם הסכם להפסקה קצרה וקבעו סימן אותו תקבעו מראש לחזרה אל השולחן.