שרה ויינשטיין נולדה בסטפן שבפולין, כשהייתה בת חמש פרצה מלחמת העולם השנייה והיא נדדה וחיה ביער תחת רעב, צמא ופחד. שרה משמשת כיום אשת עדות ומלווה משלחות לפולין. בטקס העירוני שנערך בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה הוקרן סיפורה המרגש והיא הדליקה נר זיכרון לזכר כל הילדים שאבדו בשואה, לזכר ילדותם האבודה ולכבוד החיים שהקימו מאפר.
שרה היא אחת מבין כ-193,000 ניצולי שואה. רוב הניצולים זכו לשקם את חייהם, להקים משפחה, לעבוד בעבודה משמעותית ולתרום לחברה ולמדינה. על רקע חשיפתם למצבים טראומטיים קיצוניים בעבר, ניצולי השואה נוטים לחוות נדודי שינה, חרדות, דיכאון, וקשיי התמודדות עם מעברי ומשברי החיים. לעיתים קרובות הם חשים בדידות קיומית. בנוסף לכך, ההזדקנות מלווה באובדנים חדשים של קרובים וחברים, במגבלות גופניות, בחולשה ובתלות בזולת. כל אלו גורמים למצוקה נפשית. לשמחתה של שרה היא התגברה על הכל וכעת מספרת: "היתי שנה ורבע בגטו ושלוש שנים ביער כמו חיה לכל דבר. היתי פצועה מאד, ביער אין מים ובגדים. ברחנו מבית בוער ללא שום דבר, היינו שלוש שנים שם כמו חיות עם שמלה אחת בודדה. אמא נהרגה ואבא אחר כך גם כן.
היתי עם עוד אנשים, כל פעם הגיעו אנשים חדשים ליער ונעלמו. ככה חיינו שלוש שנים – הגברים היו יוצאים בלילות למצוא פירורים ומה שמצאו לקחו, אם הצליחו אז הביאו ואם לא אז לא היה כלום לאכול. בקיץ אכלנו פטריות וזה קצת עזר לנו. היתי פצועה ללא תחבושת, אפילו סמרטוט לא היה לשים על הפצע, השמלה נדבקה לפצע עם המוגלה והדם כל הזמן.
[pic_7541]
היינו ישנים באדמה, מתכסים עם עלים ועליהם שמים ענפים כדי שהרוח לא תעיף אותם. השתדלנו להיות צמודים מאד אחד לשני לשמור על חום הגוף, אם מישהו היה מת הינו מורידים את הבגדים ולבשנו אותם, זה עזר לנו לשרוד''.
על מצבה כיום אמרה :"אני מלווה קבוצה לפולין כאשת עידוד, כשאני עומדת עם חיילים וכולנו לבושים עם בגדים טרמיים, אני מספרת להם שבמינוס 25 מעלות אני הייתי עם שמלה וכמה סמרטוטים עליי – הם לא מאמינים ושואלים איך שרדתי. זה מאד מוחשי וחשוב שעומדים שם ויש עדות שהייתה בתופת הזאת כדי לספר את זה. זה לגמרי אחרת, מה שאדם שומע בטלוויזיה או קורא בספר.
היום אני חברת מועדון עמך, קיבלתי טיפול שעזר לי להיפתח ולהיות אשה מאושרת. אני מספרת בבתי ספר ובכל מקום שרק אפשר את מה שעברתי, אני מלווה קבוצות וזה עושה לי טוב. אני חוזרת משם מאושרת כי אני נזכרת איך יצאתי מהיער, ילדה אומללה עם בגד מלוכלך פגועת נפש ואיך אני חוזרת היום בחזרה לפולין לאדמה המקוללת הזאת עם דגל ישראל, חיילים שירת התקווה. היש ניצחון גדול מזה?"
העמותה בה חברה שרה מעניקה מענה ייחודי לצרכים הנפשיים והחברתיים של כ-20,000 ניצולי שואה ובני משפחותיהם. רשת של מועדונים חברתיים-שיקומיים פועלת בשניים עשר מרכזי עמך ברחבי הארץ. הצוות המקצועי עורך מעל 50.000 טיפולי-בית בבתיהם של ניצולים מרותקים ומדריך כתשע מאות מתנדבים, המושיטים יד ומעניקים אוזן קשבת וחיבוק חם לניצולים.
כיום, הצוות המקצועי והמיומן של עמך מונה כחמש מאות אנשי מקצוע – פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, פסיכיאטרים ומטפלים בהבעה וביצירה. לאור הניסיון הקליני העשיר של צוות עמך והרצון לאפשר לכלל הציבור בישראל ליהנות מן הידע המגוון שהצטבר,
עמך מציעה ייעוץ וטיפול לאנשים ממגוון אוכלוסיות ובכל הגילאים, אשר מתמודדים עם מצוקות וקשיים נפשיים, טראומות, משברים ומעברי-חיים.
הצוות מעניק טיפול מקיף במסגרת פרטנית, זוגית ו/או קבוצתית, במטרה לסייע בהתמודדות עם מגוון מצבים כגון בדידות, דיכאון, חרדה, שכול, אבדן, אתגרי המחצית השנייה של החיים וקשיים בנושאים של קשר, זוגיות ויחסים בין-דוריים במשפחה.