ההכנות לחג הפסח מחייבות השנה נקיטת משנה זהירות בכל הקשור לקניות, לאור המלצות משרד הבריאות לשהות בבית, למעט יציאה לצרכים חיוניים. חשוב לדעת כי רשתות המזון פתוחות ויישארו פתוחות כבשגרה, בהתאם להנחיות ולפרסומי הגופים. כמו כן רמת המלאים הקיימת אצל יצרני המזון בישראל גבוהה ומתנהלת כסדרה, ובמידה שנתקלתם במחסור הוא נקודתי בלבד.
אז כיצד ניתן לעשות קניות בדרך שתבטיח את הבריאות של כולנו?
קניות און ליין – הדרך המומלצת לערוך את הקניות לפסח בימים אלו היא להישאר בבית ולעשות זאת באופן מקוון דרך שירותי אונליין ומשלוחים. תוכלו לבדוק היכן יש רשת או חנות שקרובה אליכם דרך אפליקציות דוגמת "איזי", להיכנס ולהזמין והמוצרים יגיעו אליכם עד פתח הבית מבלי להזיז אפילו אצבע. טוב, אולי אחת – זו שעל הסלולרי.
קניות בסופר – אם בכל זאת יוצאים לקניות, יש לשלוח נציג אחד בלבד מבני הבית. במהלך השהות בסופר הקפידו לנהוג בהתאם להנחיות משרד הבריאות, הקובעות כי בכל עת לא ישהו בתוך חנות יותר מ-4 לקוחות לכל קופה רושמת פעילה וכי על הקונים לשמור על מרחק של 2 מטרים לפחות, לרבות בתורים.
הדרך האחראית לעשות קניות בתקופה זו נמדדת ביכולת התכנון והמוכנות שלכם. לפיכך הכינו רשימת קניות מרוכזת שלוקחת בחשבון את צרכי בני המשפחה שלכם לשבועיים הקרובים – זה יחסוך לכם זמן ניכר בהתעכבות במקום ציבורי ועל הדרך גם יחסוך לכם כסף, והרבה. מומלץ גם לעשות טבלה ובה לפרט את הכמות הרצויה של כל מוצר ואת עלותו.
[pic_7394]
במהלך הקניות יש לצמצם ככל הניתן מגע עם המוצרים והחזרתם למדף, ובמיוחד להימנע ממישוש הפירות והירקות. בנוסף יש להימנע ממגע בפנים ולחטא את הידיים בעת השהייה במקום. ככל שניתן, מומלץ לשלם באמצעות כרטיס אשראי או תווי קנייה, ולהימנע משימוש בכסף מזומן בקופה. אם אין ברירה, השתדלו לשלם סכום מדויק ולהימנע מהצורך בקבלת עודף. בעת החזרה לבית יש לשטוף ידיים במים וסבון.
אל תשכחו את השכנים – אל תמהרו לעשות רק לביתכם, הכניסו לרשימת הקניות גם רשימת קניות של אחרים שזקוקים לסיוע. בדקו בסביבתכם הקרובה האם יש אנשים השוהים בבידוד, אנשים עם מוגבלויות, קשישים ואוכלוסיות בסיכון שאין להם יכולת לערוך קניות בעצמם ותאמו איתם את רשימת הקניות ודרכי התשלום דרך הטלפון או הרשתות החברתיות. כך תוכלו לעזור להם לבצע את הקניות שלהם בקלות ובנוחות וגם לא להרגיש כי מישהו דואג להם.